SPREMITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC ZA BADNJE VEČE Tajna je u jednom sastojku, a ukućani će se oduševiti
Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.

Prebranac je nezaobilazan na trpezi za Badnje veče, ali jedan tajni sastojak prebrancu daje najlepši mogući ukus. Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
U pitanju je jeftin, a moćan začin.
POTREBNO JE:
500 g belog pasulja, 2 šargarepe, na vrh noža sode bikarbone, po želji suvog biljnog začina, 6-7 glavica crnog luka, 1,5 kašika mlevene crvene paprike, 1 kašičica bibera i - jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.
PRIPREMA: Pasulj stavite u lonac i nalite vodom, pa ostavite da prenoći. Sutradan procedite vodu i nalite sa drugom vodom, dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj po želji začinite suvim biljnim začinom. Luk očistite i iseckajte u secku, zatim ga izdinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipajte u pekač, pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku, a zatim dodajte i skuvan pasulj. Sve dobro promešajte varjačom i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče oko jedan sat.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)