SPREMITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC ZA BADNJE VEČE Tajna je u jednom sastojku, a ukućani će se oduševiti
Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.
Prebranac je nezaobilazan na trpezi za Badnje veče, ali jedan tajni sastojak prebrancu daje najlepši mogući ukus. Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
U pitanju je jeftin, a moćan začin.
POTREBNO JE:
500 g belog pasulja, 2 šargarepe, na vrh noža sode bikarbone, po želji suvog biljnog začina, 6-7 glavica crnog luka, 1,5 kašika mlevene crvene paprike, 1 kašičica bibera i - jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.
PRIPREMA: Pasulj stavite u lonac i nalite vodom, pa ostavite da prenoći. Sutradan procedite vodu i nalite sa drugom vodom, dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj po želji začinite suvim biljnim začinom. Luk očistite i iseckajte u secku, zatim ga izdinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipajte u pekač, pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku, a zatim dodajte i skuvan pasulj. Sve dobro promešajte varjačom i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče oko jedan sat.
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Komentari(0)