SPREMITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC ZA BADNJE VEČE Tajna je u jednom sastojku, a ukućani će se oduševiti
Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.

Prebranac je nezaobilazan na trpezi za Badnje veče, ali jedan tajni sastojak prebrancu daje najlepši mogući ukus. Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
U pitanju je jeftin, a moćan začin.
POTREBNO JE:
500 g belog pasulja, 2 šargarepe, na vrh noža sode bikarbone, po želji suvog biljnog začina, 6-7 glavica crnog luka, 1,5 kašika mlevene crvene paprike, 1 kašičica bibera i - jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.
PRIPREMA: Pasulj stavite u lonac i nalite vodom, pa ostavite da prenoći. Sutradan procedite vodu i nalite sa drugom vodom, dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj po želji začinite suvim biljnim začinom. Luk očistite i iseckajte u secku, zatim ga izdinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipajte u pekač, pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku, a zatim dodajte i skuvan pasulj. Sve dobro promešajte varjačom i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče oko jedan sat.

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)