SPREMITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC ZA BADNJE VEČE Tajna je u jednom sastojku, a ukućani će se oduševiti

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.

posni prebranac
Shutterstock/Prebranac

 

 

Prebranac je nezaobilazan na trpezi za Badnje veče, ali jedan tajni sastojak prebrancu daje najlepši mogući ukus. Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U pitanju je jeftin, a moćan začin.

POTREBNO JE:

500 g belog pasulja, 2 šargarepe, na vrh noža sode bikarbone, po želji suvog biljnog začina, 6-7 glavica crnog luka, 1,5 kašika mlevene crvene paprike, 1 kašičica bibera i - jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.

PRIPREMA: Pasulj stavite u lonac i nalite vodom, pa ostavite da prenoći. Sutradan procedite vodu i nalite sa drugom vodom, dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj po želji začinite suvim biljnim začinom. Luk očistite i iseckajte u secku, zatim ga izdinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipajte u pekač, pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku, a zatim dodajte i skuvan pasulj. Sve dobro promešajte varjačom i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče oko jedan sat.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading