OVO JELO JE KRALJ SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE, A BAČENO JE U ZABORAV: Vrsta PASULJA koja se VRAĆA na VELIKA VRATA

Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

"Pijani" prebranac je jelo koje ćete iznova i iznova spremati svaki dan

posni prebranac
Shutterstock

U svakoj srpskoj kuhinji, pasulj i prebranac su tradicionalna jela koja su se pripremala generacijama unazad. Ali, sada vam donosimo osvežavajući pristup ovom omiljenom obroku. Da, možete unaprediti ukus ovih jela sa samo jednim sastojkom - pivom.

Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

Sastojci:

1 kašika slatke paprike

Možda vas zanima:

1 kašičica bibera

Možda vas zanima:

2 kašičice soli

Možda vas zanima:

1 kašičica belog luka u prahu

Možda vas zanima:

1/2 kašičice origana

Možda vas zanima:

1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike

Možda vas zanima:

1 flaša piva

Možda vas zanima:

slanina

Možda vas zanima:

1/2 šolje smeđeg šećera

Možda vas zanima:

1/3 šolje jabukovog sirćeta

Možda vas zanima:

1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)

Možda vas zanima:

600 g pasulja

Možda vas zanima:

1 crni luk

Možda vas zanima:

1 ljuta papričica

Možda vas zanima:

2 kašike senfa

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos.
Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali.
Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku.
Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša.
Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.

 

 

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading