OVO JELO JE KRALJ SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE, A BAČENO JE U ZABORAV: Vrsta PASULJA koja se VRAĆA na VELIKA VRATA

Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

"Pijani" prebranac je jelo koje ćete iznova i iznova spremati svaki dan

posni prebranac
Shutterstock

U svakoj srpskoj kuhinji, pasulj i prebranac su tradicionalna jela koja su se pripremala generacijama unazad. Ali, sada vam donosimo osvežavajući pristup ovom omiljenom obroku. Da, možete unaprediti ukus ovih jela sa samo jednim sastojkom - pivom.

Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

Sastojci:

1 kašika slatke paprike

Možda vas zanima:

1 kašičica bibera

Možda vas zanima:

2 kašičice soli

Možda vas zanima:

1 kašičica belog luka u prahu

Možda vas zanima:

1/2 kašičice origana

Možda vas zanima:

1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike

Možda vas zanima:

1 flaša piva

Možda vas zanima:

slanina

Možda vas zanima:

1/2 šolje smeđeg šećera

Možda vas zanima:

1/3 šolje jabukovog sirćeta

Možda vas zanima:

1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)

Možda vas zanima:

600 g pasulja

Možda vas zanima:

1 crni luk

Možda vas zanima:

1 ljuta papričica

Možda vas zanima:

2 kašike senfa

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos.
Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali.
Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku.
Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša.
Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.

 

 

Komentari(0)

Loading