Najzdravija biljka na svetu: Čisti jetru i štiti srce, od nje se pravi sok posebno lekovit za 1 grupu ljudi
Ova biljka može da leči više bolesti nego što mislite
                                Aronija je od davnina okarakterisana kao voće koje je lekovito, zdravo i koje može da pomogne u prevenciji i lečenju različitih bolesti i stanja.
Male tamne bobice pune su hranljivih materija i antioksidanasa, poput vitamina C i antocijanina, te nude pregršt benefita za one koji žele da poboljšaju svoje zdravlje kroz ishranu.
Aronija poboljšava cirkulaciju i čisti krve sudove
Možda vas zanima:
            DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Veruje se da popravlja krvnu sliku odmah (RECEPT)
Napravićete lako, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
            DOMAĆI SOK OD ARONIJE BEZ KONZERVANSA: Nema zdravijeg i ukusnijeg
Donosimo vam jednostavan recept za sok od aronije, koji je smatra jednim od najzdravijih.
Možda vas zanima:
            DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Veruje se da popravlja krvnu sliku odmah (RECEPT)
Napravićete lako, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
            DOMAĆI SOK OD ARONIJE BEZ KONZERVANSA: Nema zdravijeg i ukusnijeg
Donosimo vam jednostavan recept za sok od aronije, koji je smatra jednim od najzdravijih.
Možda vas zanima:
            DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Veruje se da popravlja krvnu sliku odmah (RECEPT)
Napravićete lako, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
            DOMAĆI SOK OD ARONIJE BEZ KONZERVANSA: Nema zdravijeg i ukusnijeg
Donosimo vam jednostavan recept za sok od aronije, koji je smatra jednim od najzdravijih.
Bobice aronije poboljšavaju cirkulaciju krvi, čiste krvne sudove i smanjuju rizik od srčanih bolesti. Zreli plodovi aronije sadrže veliku količinu fenola, koji dezinfikuju krvotok i telo, podstiču zarastanje rana, uklanjaju toksine, smanjuju upale, poboljšavaju elastičnost krvnih sudova i sprečavaju njihovo začepljenje.
Sok od aronije se posebno preporučuje ljudima koji imaju problema s krvnim pritiskom.
Za šta je sve dobar sok od aronije?
Ukoliko se odlučite da napravite sok od aronije, važno je da znate za šta je sve dobar, koristan i u čemu pomaže. Pored toga što je dobra za kardiovaskularni sistem, aronija je sjajna i u prevenciji mnogih bolesti oka, kao što je, na primer, katarakta.
Oni koji imaju problema sa viškom kilograma trebalo bi da znaju da je ovaj plod izuzetno uspešan u prevenciji taloženja masti, kao i u skidanju viška kilograma.
Recept za sok od aronije
Iako se i sirup i sok od aronije mogu kupiti u prodavnicama, svakako je ukusnije i zdravije da ih sami pripremite.
Sastojci:
- 1 l vode
 - 1 kg šećera
 - 2 limuna
 - 2 kg aronije
 
Priprema:
Pomešajte šećer i vodu i stavite na ringlu dok se šećer ne rastopi, odnosno dok ne počne da vri. Zatim dodate aroniju i ostavite da se sve zajedno krčka još 10 minuta. Sastojke u šerpi stalno mešajte, pa posle desetak minuta skinite šerpu sa šporeta.
Kada se sirup od aronije potpuno ohladi procedite ga kroz gazu ili cediljku, a bobice ostavite. Potom izgnječite i procedite i bobice. Procedite sve zajedno još jednom, pa tako tako dobijen sirup stavite opet da se kuva.
Čim provri, sklonite sa ringle, pa dodajte limunov sok i promešajte.
Ovako pripremljen sirup od aronije sipajte u staklene flaše, zatvorite ih i odložite na hladno i tamno mesto.
            Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
            Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
            Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
            Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
            Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
                
            
            
Komentari(0)