Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti

Lagan za pripremu prebranac je uvek odlična ideja za ukusan vikend ručak. A kako uskoro počinje božićni post, možete ga pripremiti i oduševiti svoje goste ukoliko recimo slavite slavu Sveti Nikola.
Prebranac - sastojci:
- 500 g pasulja tetovca
- 700 g crnog luka
- 2-3 lista lorbera
- so i biber po ukusu
- 1 dcl ulja
- 1 kašika mlevene crvene paprike
Prebranac - priprema:
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

SPREMITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC ZA BADNJE VEČE Tajna je u jednom sastojku, a ukućani će se oduševiti
Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

SPREMITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC ZA BADNJE VEČE Tajna je u jednom sastojku, a ukućani će se oduševiti
Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

SPREMITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC ZA BADNJE VEČE Tajna je u jednom sastojku, a ukućani će se oduševiti
Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.
Opran pasulj prokuvati u čistoj vodi, ocediti ga i još malo proprati pasulj. Sipati čistu vodu za otprilike 2 prsta iznad pasulja i staviti ga da se kuva. Kuvati ga dok ne omekša (paziti da se ne prekuva, zrna treba da su cela, a mekana). Paziti da pasulj ne zagori, treba da se krčka na tihoj vatri. Količina vode ne sme da bude suviše velika već toliko da pasulj bude samo potopljen.
Luk iseći na sitne kockice i pržiti ga na ulju dok ne omekša, skloniti ga sa ringle i dodati začine. Izmešati pasulj sa dinstanim lukom.
Ko voli ljuto, može da doda jednu ljutu papričicu. Gotovu smesu sipati u šerpu (veličine oko 2, 5 l) ili tepsiju u kojoj će se zapeći.
Rernu zagrejati na 180 C i peći oko 1, 5 h. Na kraju u prebrancu ne sme da ostane neukuvana voda, da bude redak ali ni preterano gust i osušen.
(Coolinarika)

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)