Slavska trpeza ne može da prođe bez njega: Recept za preukusan PREBRANAC koji će oduševiti sve goste
Isprobajte recept za prebranac koji će se svima provereno svideti
Lagan za pripremu prebranac je uvek odlična ideja za ukusan vikend ručak. A kako uskoro počinje božićni post, možete ga pripremiti i oduševiti svoje goste ukoliko recimo slavite slavu Sveti Nikola.
Prebranac - sastojci:
- 500 g pasulja tetovca
- 700 g crnog luka
- 2-3 lista lorbera
- so i biber po ukusu
- 1 dcl ulja
- 1 kašika mlevene crvene paprike
Prebranac - priprema:
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Opran pasulj prokuvati u čistoj vodi, ocediti ga i još malo proprati pasulj. Sipati čistu vodu za otprilike 2 prsta iznad pasulja i staviti ga da se kuva. Kuvati ga dok ne omekša (paziti da se ne prekuva, zrna treba da su cela, a mekana). Paziti da pasulj ne zagori, treba da se krčka na tihoj vatri. Količina vode ne sme da bude suviše velika već toliko da pasulj bude samo potopljen.
Luk iseći na sitne kockice i pržiti ga na ulju dok ne omekša, skloniti ga sa ringle i dodati začine. Izmešati pasulj sa dinstanim lukom.
Ko voli ljuto, može da doda jednu ljutu papričicu. Gotovu smesu sipati u šerpu (veličine oko 2, 5 l) ili tepsiju u kojoj će se zapeći.
Rernu zagrejati na 180 C i peći oko 1, 5 h. Na kraju u prebrancu ne sme da ostane neukuvana voda, da bude redak ali ni preterano gust i osušen.
(Coolinarika)
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)