NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC Ovaj recept za staro srpsko jelo ostaviće vas bez daha! (FOTO/RECEPT)
Obično se priprema od mesa, posebno od dimljenog mesa kao što su dimljena slanina, kobasica i šunka, i tipično je zimsko jelo. Ostali uobičajeni sastojci uključuju šargarepu i luk.

Pasulj, grah (grah) ili grav (grav) je čorba od pasulja najčešće od belog, brusničnog ili pinto pasulja, a ređe pasulja, koji je uobičajen u albanskoj i bivšoj jugoslovenskoj kuhinji ( kosovsko-albanski, srpski, crnogorski, bosanski, makedonski i hrvatski).
Obično se priprema od mesa, posebno od dimljenog mesa kao što su dimljena slanina, kobasica i šunka, i tipično je zimsko jelo. Ostali uobičajeni sastojci uključuju šargarepu i luk.
Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom
Druga verzija jela od pečenog pasulja poznata je kao prebranac (prebranac).
Možda vas zanima:

SIGURNO NAJBOLJI POSNI PREBRANAC Veoma lako se pravi, a ukus mu je fascinantan!
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.

NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Možda vas zanima:

SIGURNO NAJBOLJI POSNI PREBRANAC Veoma lako se pravi, a ukus mu je fascinantan!
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.

NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Možda vas zanima:

SIGURNO NAJBOLJI POSNI PREBRANAC Veoma lako se pravi, a ukus mu je fascinantan!
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.

NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Takođe se proširio dijasporom, a na engleskom je poznat kao srpska supa od pasulja, i u zemljama nemačkog govornog područja kao Serbische Bohnensuppe („srpska supa od pasulja“). U Severnoj Makedoniji je začinjena i gušća varijanta poznata kao tavče gravče (Tavče gravče; pasulj na tiganju).
Shutterstock/Prebranac
Omiljeno jelo generacijama unazad, pripremite ga i vi!
Sastojci:
kilogram tetovca
3 - 4 glavice crnog luka
nekoliko čena belog luka
list lovora
zrna bibera
Zaprška:
300 g crnog luka ili praziluka
kašika masti ili ulja
mlevena paprika
so
biber
Shutterstock/Prebranac
Priprema:
1. Pasulj obariti da provri, vodu prosuti, naliti drugu.
2. Dodati iseckan crni luk, nekoliko čena belog luka, list lovora i nekoliko zrna bibera. Kad se pasulj dobro raskuva ocediti vodu pasulj dobro izgnječiti varjačom, pa presuti u posudu sa pripremljenom zaprškom.
3. Zaprška se pravi od 300 grama crnog luka (za postan pasulj bolji je praziluk), kašike masti ili ulja, aleve paprike i soli i bibera po ukusu. Zapeče se u vrućoj rerni, najbolje u zemljanom sudu.
Prijatno!
Izvor: vikipedija, mondo

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)