NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC Ovaj recept za staro srpsko jelo ostaviće vas bez daha! (FOTO/RECEPT)
Obično se priprema od mesa, posebno od dimljenog mesa kao što su dimljena slanina, kobasica i šunka, i tipično je zimsko jelo. Ostali uobičajeni sastojci uključuju šargarepu i luk.
Pasulj, grah (grah) ili grav (grav) je čorba od pasulja najčešće od belog, brusničnog ili pinto pasulja, a ređe pasulja, koji je uobičajen u albanskoj i bivšoj jugoslovenskoj kuhinji ( kosovsko-albanski, srpski, crnogorski, bosanski, makedonski i hrvatski).
Obično se priprema od mesa, posebno od dimljenog mesa kao što su dimljena slanina, kobasica i šunka, i tipično je zimsko jelo. Ostali uobičajeni sastojci uključuju šargarepu i luk.
Druga verzija jela od pečenog pasulja poznata je kao prebranac (prebranac).
Možda vas zanima:
SIGURNO NAJBOLJI POSNI PREBRANAC Veoma lako se pravi, a ukus mu je fascinantan!
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.
NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Možda vas zanima:
SIGURNO NAJBOLJI POSNI PREBRANAC Veoma lako se pravi, a ukus mu je fascinantan!
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.
NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Možda vas zanima:
SIGURNO NAJBOLJI POSNI PREBRANAC Veoma lako se pravi, a ukus mu je fascinantan!
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.
NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Takođe se proširio dijasporom, a na engleskom je poznat kao srpska supa od pasulja, i u zemljama nemačkog govornog područja kao Serbische Bohnensuppe („srpska supa od pasulja“). U Severnoj Makedoniji je začinjena i gušća varijanta poznata kao tavče gravče (Tavče gravče; pasulj na tiganju).
Sastojci:
kilogram tetovca
3 - 4 glavice crnog luka
nekoliko čena belog luka
list lovora
zrna bibera
Zaprška:
300 g crnog luka ili praziluka
kašika masti ili ulja
mlevena paprika
so
biber
Priprema:
1. Pasulj obariti da provri, vodu prosuti, naliti drugu.
2. Dodati iseckan crni luk, nekoliko čena belog luka, list lovora i nekoliko zrna bibera. Kad se pasulj dobro raskuva ocediti vodu pasulj dobro izgnječiti varjačom, pa presuti u posudu sa pripremljenom zaprškom.
3. Zaprška se pravi od 300 grama crnog luka (za postan pasulj bolji je praziluk), kašike masti ili ulja, aleve paprike i soli i bibera po ukusu. Zapeče se u vrućoj rerni, najbolje u zemljanom sudu.
Prijatno!
Izvor: vikipedija, mondo
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
Komentari(0)