OVAKAV PREBRANAC SE OBAVEZNO PRAVI ZA VREME POSTA: Zbog 1 sastojka je najsočniji - recept znaju samo stare žene
Prebranac za vreme posta se obavezni pravi sa belim vinom jer je zbog njega najsočniji, a recept znaju samo stare žene
Ideje za kuvana jela tokom Božićnog posta svima dobro dođu, jer nekada se ljude zasite svega što jedu.
Od posne sarme, podvarka, sočne pite sa jabukama, pečurkama...
Sve to su specijaliteti koji su najčešće na meniju tokom tih dana.
Možda vas zanima:
OVO JELO JE KRALJ SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE, A BAČENO JE U ZABORAV: Vrsta PASULJA koja se VRAĆA na VELIKA VRATA
"Pijani" prebranac je jelo koje ćete iznova i iznova spremati svaki dan
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
Možda vas zanima:
OVO JELO JE KRALJ SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE, A BAČENO JE U ZABORAV: Vrsta PASULJA koja se VRAĆA na VELIKA VRATA
"Pijani" prebranac je jelo koje ćete iznova i iznova spremati svaki dan
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
Možda vas zanima:
OVO JELO JE KRALJ SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE, A BAČENO JE U ZABORAV: Vrsta PASULJA koja se VRAĆA na VELIKA VRATA
"Pijani" prebranac je jelo koje ćete iznova i iznova spremati svaki dan
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
Pred vama je sada ono što svi obožavate, a to je posni prebranac, samo na jo ukusniji način.
Belo vino mu daje ukus koji obara sa nogu i nema šanse ćete ga praviti više bez tog napitka.
Sastojci sa receptom su tu:
biber po ukusu
4 veće stabljike praziluka
so po ukusu
30 ml ulja
800 g pasulja iz konzerve
2 kašike brašna
3 kašike suvog kvasca
4 mlevena čena belog luka
1 grančica ruzmarina
300 ml biljnog mleka
100 ml belog vina
Ovo je priprema:
Odrežite vrhove praziluka, tamo gde počinju stabljike da se rascvetavaju. Poređajte praziluk po plehu, pa pecite 35-40 minuta na 200°C.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri, pa dodajte brašno i beli luk, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Dodajte postepeno biljno mleko, mešajući čitavo vreme dok smesa ne postane glatka. Ubacite grančicu ruzmarina i sipajte belo vino, promešajte, pa ostavite da proključa.
Nakon toga kuvajte još 5-6 minuta uz neprestano mešanje, kako bi se zgusnuo. Uklonite grančicu ruzmarina, pa dodajte kvasac.
Pobiberite i posolite po ukusu.
Praziluk presecite po dužini, pa izvadite unutrašnjost, a spoljašnju ljusku koja je preprečena bacite.
Unutrašnjost praziluka izgnječite, pa ga ubacite zajedno sa pasuljem.
Dobro promešajte pa pecite prebranac oko 15-20 minuta na 200°C, odnosno dok ne porumeni.
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)