VOJVOĐANSKI RECEPT Knedle sa šljivama mekane kao duša, jednostavno se tope ustima
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji
Iskoristite sezonu šljiva i napravite knedle po ovom jednostavnom receptu, a sigurno će vam uspeti iz prve.
Inače, ovu poslasticu u Vojvodini zovu i gomboce, a taj naziv joj je, pretpostavlja se, ostao kao austrougarsko nasleđe.
Prerađivačka industrija jedan je od najvažnijih faktora za razvoj poljoprivrede u Srbiji.
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.