STARINSKI RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA Slatkiš koji svi obožavaju, baš onako kako su ga pravile naše bake
Prste da poližeš!

Knedle sa šljivama mnogima su asocijacija na detinjstvo i bakinu kuhinju. Iskoristite sezonu šljiva i napravite knedle po ovom jednostavnom receptu, a sigurno će vam uspeti iz prve.
Sastojci:
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Za testo:
- 400-500 g krompira
- 300-350 g brašna
- 50 g putera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 5 kašika griza
- šljive
Za posip:
- 250 g prezli
- 80 g šećera
Priprema:
Krompir skuvajte, pa dok je vruć dodajte vanilin šećer, so i jaja. Izgnječite ga viljuškom da napravite pire. Zatim dodajte puter i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada se krompir prohladi postepeno dodajte griz i brašno. Rukama umesite testo koje ne sme da se lepi za prste, ali treba da bude mekano. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i oblikujte loptice. Malo spoljoštite rukama, pa ubacite šljivu očišćenu šljuvu. U vodu sipajte ulje i ostavite da provri, zatim smanjte temperaturu i ubacite knedle. Znaćete da su kuvane kada isplivaju na površinu. Za to vreme u tiganj sipajte prezle i šećer, pa pržite dok ne dobiju rumenu boju. Knedle dobro uvaljate u ovu smesu, a kada se prohlade spremne su za jelo.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Hladovina i kašika: Letnja okrepa sa srpske trpeze
Kad bi sunce upržilo, a zapisi pružili najgušću senku, domaćice u srpskim selima posluživale su jednostavna, osvežavajuća jela — ono što rashlađuje telo i veseli dušu.
Komentari(0)