VOJVOĐANSKI RECEPT Knedle sa šljivama mekane kao duša, jednostavno se tope ustima
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo

Sastojci:
1 kg belog krompira
1 jaje
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

VREME JE ZA: Njegovo veličanstvo-slatko od šljiva, najbolji recept za ukus koji će oduševiti vaše goste
U srcu srpske tradicije, slatko od šljiva zauzima posebno mesto.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

VREME JE ZA: Njegovo veličanstvo-slatko od šljiva, najbolji recept za ukus koji će oduševiti vaše goste
U srcu srpske tradicije, slatko od šljiva zauzima posebno mesto.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

VREME JE ZA: Njegovo veličanstvo-slatko od šljiva, najbolji recept za ukus koji će oduševiti vaše goste
U srcu srpske tradicije, slatko od šljiva zauzima posebno mesto.
2 kašike ulja
malo soli
300 g oštrog brašna
20-ak šljiva
200 g prezli
200 g šećera
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite, pa kuvajte u ključaloj vodi dok ne omekša. Procedite i ispasirajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru. Dodajte ulje, jaje i brašno. Izvadite koštice iz šljiva. Kada smesu sjednite uzmite veličinu šake, pa stavite unutra šljivu i oblikujte lopticu. Kuvajte ih u ključaloj vodi 15 minuta, pa uvaljajte u prezle koje ste propržili na malo ulja sa šećerom.

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.
Komentari(0)