BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno

knedle sa šljivama
Shutterstock

Stare dobre knedle sa šljivama i kajsijama. Ovo je najbolji recept svih vremena iz Bakine kuhinje, za poslasticu koja se generacijama obožava.

Bilo da ih spremate za neko slavlje ili čisto da vas želja mine za nečim slatkim, ovo je najbolja slatka varijanta koja će zadovoljiti sva vaša čula, a ukoliko postite, postoji i posna verznija ovog nenadmašnog slatkiša.

Potrebno je:

500 gr kuvanog krompira

Možda vas zanima:

1 jaje

Možda vas zanima:

1 kašičica putera

Možda vas zanima:

200 gr brašna ukupno

Možda vas zanima:

malo soli

Možda vas zanima:

šljive i kajsije bez koščica

Možda vas zanima:

50 gr prezlu

Možda vas zanima:

3 kašike šećera

Možda vas zanima:

2 vanilin šećera

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Krompir skuvati pa izgnječiti dok je vreo. Dodati puter i jaje i sjedinitii. Dodati brašno ostaviti 2-3 kašike za posipanje. Dobro izjedlačiti i seći komade ne mnogo velike rastanjiti na dlanu koristeći malo brašna. Očišćeno voće staviti na sredinu i zatvarai i u rukama okretati kao lopticu.

Posuti poslužavnik brašnom i redjati. U šerpu sipati vodu pa kad provri spustiti knedle da kuvaju malo ih protresti da se ne zalepe za dno. Kad isplivaju ostaviti 7-8 minuta da kuvaju čim budu mekane vaditi rešetkastom kašikom.

Prezle sa šečerom i vanilin šećerom propržiti da dobiju finu braon boju pa staviti na dno činije ili tepslije da pokrije dno, Vaditi knedle u to i prekriti sa ostatkom prezli. Služiti tople. Kao puter su mekane Vrh vrhova...


kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading