Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača
Potrebno je:
200g prezle
Vanilin šećer
50g maslaca
Voćni fil:
1kg šljiva
Možda vas zanima:
BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Možda vas zanima:
BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Možda vas zanima:
BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Možda vas zanima:
BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Možda vas zanima:
BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Možda vas zanima:
BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Možda vas zanima:
BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Griz fil:
1l mleka
10 kašika šećera
Vanilin šećer
1 jaje
90g maslaca
Priprema:
U jednu činiju izmešati prezle, šećer i vanilin šećer pa tu smesu prepržiti na 50 grama rastopljenog maslaca. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Voćni fil napraviti tako što ćete očistiti šljive i staviti ih u šerpu sa šećerom da se prokuvaju. Umutiti gustin i malo vode pa dodati već skuvanim šljivama. Vratiti na ringlu da provri pa skloniti da se prohladi.
Spremiti griz fil tako što ćete izmešati griz, šećer i vanilin šećer. Zatim ćete u mleko dodati griz i kada je skoro skuvano dodati i jedno jaje. Skloniti sa ringle i dok jako mešate dodati maslac i još mešati sve dok se ne sjedini.
Slagati u pleh prvo upržene prezle pola smese, zatim pola smese griz fila, pa celu smesu fila od šljiva i preko opet griz fil i završite sve sa prezlama. Ohladite i poslužite.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)