Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača
Potrebno je:
200g prezle
4 kašike šećera
Vanilin šećer
50g maslaca
Voćni fil:
1kg šljiva
Možda vas zanima:
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji
Možda vas zanima:
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji
Možda vas zanima:
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji
Možda vas zanima:
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji
Možda vas zanima:
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji
Možda vas zanima:
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji
Možda vas zanima:
PO STARINSKOM RECEPTU Knedle od šljiva, idealna poslastica savršenog ukusa!
Knedle od šljiva svi volimo, u Vojvodini ih zovu i gomboce. Kad prve šljive zamirišu, zamirišu i domovi na knedle od šljiva. U nastavku vam donosimo recept za ovaj preukusni dezert ali na način kako su ga pravile naše bake.
Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji
Griz fil:
1l mleka
10 kašika šećera
Vanilin šećer
1 jaje
90g maslaca
Priprema:
U jednu činiju izmešati prezle, šećer i vanilin šećer pa tu smesu prepržiti na 50 grama rastopljenog maslaca. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Voćni fil napraviti tako što ćete očistiti šljive i staviti ih u šerpu sa šećerom da se prokuvaju. Umutiti gustin i malo vode pa dodati već skuvanim šljivama. Vratiti na ringlu da provri pa skloniti da se prohladi.
Spremiti griz fil tako što ćete izmešati griz, šećer i vanilin šećer. Zatim ćete u mleko dodati griz i kada je skoro skuvano dodati i jedno jaje. Skloniti sa ringle i dok jako mešate dodati maslac i još mešati sve dok se ne sjedini.
Slagati u pleh prvo upržene prezle pola smese, zatim pola smese griz fila, pa celu smesu fila od šljiva i preko opet griz fil i završite sve sa prezlama. Ohladite i poslužite.
Kako se pravi domaće JABUKOVO SIRĆE od ostataka: korak po korak
Da li ste znali da možete napraviti jabukovo sirće jednostavno, kombinovanjem kore i jezgra jabuke sa vodom i šećerom i ostaviti da fermentira dok se ne pretvori u sirće?
Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.
POGAČICE SA SIROM GOTOVE ZA 8 MINUTA Slobodno ih jedite Iako ste na dijeti jer uopšte ne goje
Sada kada je sezona odmora, uglavnom svi vode računa o ishrani. Ukoliko ste na nekom režimu trenutno, držite dijetu ili tek planirate ovaj recept se mora naći na vašem meniju. Keto pogačice sa sirom su zdrava opcija koju možete jesti bez griže savesti da ćete se ugojiti.
ČUVAR VAŠEG SRCA Biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega za srčane tegobe
Glog (latCrataegus monogyna, Crataegus laevigata) je biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega, za ublažavanje i lečenje kardiovaskularnih tegoba.
NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet zapadne Srbije
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
Komentari(0)