STARINSKI RECEPT UKUSNOG SRPSKOG SLATKIŠA Poslastica kojoj ne možete odoliti
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.

Najbolje što može da se napravi od šljiva je, bez sumnje, šljivovica, ali ako raspolažete nešto manjom količinom šljiva od one koja je potrebna da se ispeče rakija, nema kvalitetnijeg i ukusnijeg načina da ih utrošite nego da napravite ovu predivnu starinsku poslasticu.
View this post on Instagram
Možda vas zanima:
![]()
TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra
Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.
![]()
NEODOLJIVA KREMASTA KREMPITA Očaravajući ukus koji će vas ostaviti bez daha
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom
Možda vas zanima:
![]()
TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra
Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.
![]()
NEODOLJIVA KREMASTA KREMPITA Očaravajući ukus koji će vas ostaviti bez daha
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom
Knedle su vrsta deserta, koji se u Srbiji najčešće pravi sa šljivama ili kajsijama. Knedle su poslastica okruglastog oblika, napravljane od kuvanog testa na bazi krompira i brašna, u sredini koga se nalazi najčešće šljiva ili kajsija. Tako skuvane knedle, uvaljaju se u prezle propržene na puteru. Služe se posute šećerom, i eventualno cimetom.
View this post on Instagram
SASTOJCI
1 kg pirea od krompira
2 jaja
2 kašike ulja
malo soli
40 dkg oštrog brašna
20-ak šljiva (svežih ili zamrznutih)
malo prezle
malo ulja
PRIPREMA
Krompir oguliti i skuvati u slanoj vodi, napraviti pire pa ohladiti (najbolje ga je ostaviti preko noći u frižideru).
Pire promešate, pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate kašiku ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna… to je osnovna mera. Praviti knedle te u svaku stavite jednu šljivu.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)