NEODOLJIVA KREMASTA KREMPITA Očaravajući ukus koji će vas ostaviti bez daha
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom

Krempita je kolač napravljen od hrskavih kora od lisnatog testa, filovanih laganim kremom od umućenih jaja i vanile. Obzirom da se pravi od razvučenih kora i fila, odnosno slatkog nadeva, može se svrstati i u slatke pite.
Priprema krempita je relativno jednostavna, a sastojci se mogu naći u gotovo svakom domaćinstvu, što je verovatno jedan od razloga velike popularnosti ove poslastice.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra
Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.

STARINSKI RECEPT UKUSNOG SRPSKOG SLATKIŠA Poslastica kojoj ne možete odoliti
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra
Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.

STARINSKI RECEPT UKUSNOG SRPSKOG SLATKIŠA Poslastica kojoj ne možete odoliti
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.
Ova ukusna poslastica poznata je po mnogim imenima, od kojih većina potiče od nemačkog imena „Cremeschnitte” – kremšnita, kovanica sastavljena od reči „krem” i „šnita” i doslovno bi se moglo prevesti kao „komadić krema”.U srpskom jeziku reč „krempita” je kovanica satavljena od reči „krem” i „pita”.
View this post on Instagram
SASTOJCI
Za koru:
3 žumanceta; 1 celo jaje; 3 kašike šećera; 3 kašike vruće vode; 2 pune kasike brašna; 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
15 kašika šećera; 1l vode; 3 pudinga od vanile; 6 belanaca; + 7 kašika šećera
PRIPREMA
Umutiti žumanca i jaje sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju sipati i vruću vodu, umutiti sve i peći desetak minuta na 200C stepeni. Ohladiti koru i staviti na tacnu pa staviti obruč na tortu.
Skuvati pudinge u litri vode sa 15 kašika šećera.
Umutiti belanca sa 7 kašika šećera u čvrst šlag. Sipati vreo puding u belanca, muteći polako mikserom. Ohladiti fil pa ga polako sipajte u obruč i prekrijte pa stavite u frižider da se dobro rashladi.
Ukrasite po želji.
View this post on Instagram

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)