TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra

Jelena Vamović

10:08

Gastronomija 0

Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.

TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra
printscreen youtube
Ono što je bitno pomenuti je da se prave jako brzo, da dok se peku morate biti uz njih i nadgledati ih jer mogu brzo da dobiju jaču boju i suviše se osuše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fini recepti za svaki dan (@recepttura)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

POTREBNO:

 2 belanca

250 gr.secera u prahu

200 gr.seckanih oraha

300 gr. mlevenih oraha

1/4 soka od jednog limuna

  PRIPREMA:

Umutite belanac u gusti sam, zatim dodati šećera i opet mutiti da dobijete još gušći sam i na kraju dodajte mlevene orahe i sok od limuna. Izmešajte dobro ali ne mikserom i podelite testo na 50-55 komada. Prethodno pripremite pleh od električnog šporeta stavite  u njega masni papir za pečenje i počnite sa formiranjem orasnica. Uzeti jednu kuglicu i napraviti među dlanove valjak dugačak 4-5 cm uvaljati ga u seckane orahe saviti u polumesec i staviti u pleh. Rerna treba da bude prethodno zagrejana na 200 C i kad ih stavis u rernu odma smanjiti na 100 stepeni. Oni se ne peku nego suše, kad se uhvati korica znači posle 10-15 minuta izvadite ih i ostavite da se ohlade.

 

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading