TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra

Jelena Vamović

10:08

Gastronomija 0

Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.

TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra
printscreen youtube
Ono što je bitno pomenuti je da se prave jako brzo, da dok se peku morate biti uz njih i nadgledati ih jer mogu brzo da dobiju jaču boju i suviše se osuše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fini recepti za svaki dan (@recepttura)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

POTREBNO:

 2 belanca

250 gr.secera u prahu

200 gr.seckanih oraha

300 gr. mlevenih oraha

1/4 soka od jednog limuna

  PRIPREMA:

Umutite belanac u gusti sam, zatim dodati šećera i opet mutiti da dobijete još gušći sam i na kraju dodajte mlevene orahe i sok od limuna. Izmešajte dobro ali ne mikserom i podelite testo na 50-55 komada. Prethodno pripremite pleh od električnog šporeta stavite  u njega masni papir za pečenje i počnite sa formiranjem orasnica. Uzeti jednu kuglicu i napraviti među dlanove valjak dugačak 4-5 cm uvaljati ga u seckane orahe saviti u polumesec i staviti u pleh. Rerna treba da bude prethodno zagrejana na 200 C i kad ih stavis u rernu odma smanjiti na 100 stepeni. Oni se ne peku nego suše, kad se uhvati korica znači posle 10-15 minuta izvadite ih i ostavite da se ohlade.

 

Komentari(0)

Loading