Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji
Sočne plave šljive zauzele su svoje mesto na policama pijaca i supermarketa. Upravo sada je idealno vreme da pripremite ukusne poslastice sa ovim voćem i obradujete svoje ukućane.
Evo kako možete da napravite kolač sa šljivama koji je gotovo identičnog ukusa kao knedle sa šljivama, samo se brže i lakše pravi.
Pa da krenemo, evo šta je potrebno:
Možda vas zanima:
NE POSTOJI NIŠTA BOLJE OD DOMAĆIH KNEDLI SA ŠLJIVAMA Starinski recept koji će vas vratiti pravo u detinjstvo
Inače, ovu poslasticu u Vojvodini zovu i gomboce, a taj naziv joj je, pretpostavlja se, ostao kao austrougarsko nasleđe.
Možda vas zanima:
NE POSTOJI NIŠTA BOLJE OD DOMAĆIH KNEDLI SA ŠLJIVAMA Starinski recept koji će vas vratiti pravo u detinjstvo
Inače, ovu poslasticu u Vojvodini zovu i gomboce, a taj naziv joj je, pretpostavlja se, ostao kao austrougarsko nasleđe.
Možda vas zanima:
NE POSTOJI NIŠTA BOLJE OD DOMAĆIH KNEDLI SA ŠLJIVAMA Starinski recept koji će vas vratiti pravo u detinjstvo
Inače, ovu poslasticu u Vojvodini zovu i gomboce, a taj naziv joj je, pretpostavlja se, ostao kao austrougarsko nasleđe.
Prvi deo:
350g prezli,
2 kesice vanilin šećera,
2 kašike cimeta,
100ml ulja,
Drugi deo:
1l mleka,
160g griza (pšeničnog),
150g šećera,
1 prašak za pecivo,
2 kesice vanilin šećera ili malo arome vanile,
90g maslaca/margarina,
1kg šljiva
Postupak pripreme:
Pomešate sve sastojke za prvi deo. Sipate ne dno tepsije polovinu.
Griz zajedno sa šećerom skuvate sa 1l mleka. Na kraju dodajete prašak za pecivo i maslac u vreo fil. Sipate celu smesu preko.
Ređajte šljive isečene na pola pa pospite drugom polovinom prvog dela smese.
Pecite nekih 40 minuta na 200 stepeni, a onda smanjite malo jačinu i pecite još pola sata.
Najbolje je da se rerna skroz ohladi, kao i kolač, kako ne bi bio dekav. Isecite na kocke i uživajte u ovom sjajnom dezertu.
Prijatno!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
Komentari(0)