Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja
Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji

Sočne plave šljive zauzele su svoje mesto na policama pijaca i supermarketa. Upravo sada je idealno vreme da pripremite ukusne poslastice sa ovim voćem i obradujete svoje ukućane.
Evo kako možete da napravite kolač sa šljivama koji je gotovo identičnog ukusa kao knedle sa šljivama, samo se brže i lakše pravi.
Pa da krenemo, evo šta je potrebno:
Možda vas zanima:

Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača

BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
Možda vas zanima:

Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača

BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
Možda vas zanima:

Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača

BAKIN RECEPT ZA NEPREVAZIĐENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA I KAJSIJAMA: Svaki zalogaj je priča za sebe - tope se u ustima
Stare knedle sa šljivama i kajsijama kakve su se nekada pravile bar jednom nedeljno
Prvi deo:
350g prezli,
100g šećera,
2 kesice vanilin šećera,
2 kašike cimeta,
100ml ulja,
Drugi deo:
1l mleka,
160g griza (pšeničnog),
150g šećera,
1 prašak za pecivo,
2 kesice vanilin šećera ili malo arome vanile,
90g maslaca/margarina,
1kg šljiva
Postupak pripreme:
Pomešate sve sastojke za prvi deo. Sipate ne dno tepsije polovinu.
Griz zajedno sa šećerom skuvate sa 1l mleka. Na kraju dodajete prašak za pecivo i maslac u vreo fil. Sipate celu smesu preko.
Ređajte šljive isečene na pola pa pospite drugom polovinom prvog dela smese.
Pecite nekih 40 minuta na 200 stepeni, a onda smanjite malo jačinu i pecite još pola sata.
Najbolje je da se rerna skroz ohladi, kao i kolač, kako ne bi bio dekav. Isecite na kocke i uživajte u ovom sjajnom dezertu.
Prijatno!

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Komentari(0)