Bez mnogo peripetija, smuti i prospi kolač u kom se uživa svim čulima: Recept za LAŽNE KNEDLE sa šljivama koji osvaja

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Ukus je isti kao i kada pravite knedle sa šljivama, a po mišljenju ukućana možda i bolji

kolač sa šljivama
Shutterstock

Sočne plave šljive zauzele su svoje mesto na policama pijaca i supermarketa. Upravo sada je idealno vreme da pripremite ukusne poslastice sa ovim voćem i obradujete svoje ukućane.

Evo kako možete da napravite kolač sa šljivama koji je gotovo identičnog ukusa kao knedle sa šljivama, samo se brže i lakše pravi.

Pa da krenemo, evo šta je potrebno:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prvi deo:

350g prezli,

100g šećera,
2 kesice vanilin šećera,
2 kašike cimeta,
100ml ulja,

Drugi deo:

1l mleka,
160g griza (pšeničnog),
150g šećera,
1 prašak za pecivo,
2 kesice vanilin šećera ili malo arome vanile,
90g maslaca/margarina,

1kg šljiva

Postupak pripreme:

Pomešate sve sastojke za prvi deo. Sipate ne dno tepsije polovinu.
Griz zajedno sa šećerom skuvate sa 1l mleka. Na kraju dodajete prašak za pecivo i maslac u vreo fil. Sipate celu smesu preko.

Ređajte šljive isečene na pola pa pospite drugom polovinom prvog dela smese.

Pecite nekih 40 minuta na 200 stepeni, a onda smanjite malo jačinu i pecite još pola sata.
Najbolje je da se rerna skroz ohladi, kao i kolač, kako ne bi bio dekav. Isecite na kocke i uživajte u ovom sjajnom dezertu.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading