CEO ŽIVOT SA OSMEHOM NA LICU Rada Đuričin ima punih 87 godina, a i dalje je aktivna (VIDEO)

10:00

Kultura 0

Tumačila je brojne uloge, pa je između ostalog igrala i Desanku Maksimović u istoimenoj seriji

CEO ŽIVOT SA OSMEHOM NA LICU  Rada Đuričin ima punih 87 godina, a i dalje je aktivna (VIDEO)
Printscreen

Rođena je u Vršcu od oca Marinka, pravoslavnog sveštenika, i majke Mileve.

Diplomirala je 1958. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, na klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Batom Živojinovićem i 1961. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu srpski jezik i književnost.

Debitovala je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1958. godine glavnom ulogom u predstavi Dnevnik Ane Frank. Član je ansambla JDP-a od 1959. godine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Udata je za dr Dragoslava Popovića, nekadašnjeg profesora nuklearne fizike na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Imaju sina Radana koji je filmski snimatelj.

 

 

 


Počela je karijeru u Narodnom pozorištu glumeći Anu Frank. Njena karijera duga je preko 60 godina. Završila je dva fakulteta-diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu 1958, kao i srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1961. godine.


Teško je naći njenu fotografiju bez osmeha na licu. Tumačila je brojne uloge, pa je između ostalog igrala i Desanku Maksimović u istoimenoj seriji, glumila je pre 50 godina u filmu „Zločin i kazna“, legendarnoj seriji „Vruć vetar“, a šezdesetih je glumila i u stranim filmovima kao što je „25. sat“ sa Entoni Kvinom u glavnoj ulozi.


Kada je bila studentkinja bila je oduševljena Ljubom Tadićem. Sećam se da sam se tada već bila udala, a on je izjavio: 'E, da sam se ja oženio s tobom, nikad se ne bih razveo.'
Dolazila sam iz svešteničke porodice i, da sam se udala za njega, znao bi da ne bi nikad mogao da se razvede". Ipak u braku je ostala 54 godine. Otac Rade Đuričin je bio sveštenik. Ulica u Vršcu nosi njegovo ime, nazivom kako su ga svi znali: pop Marinko.


Govorio je moj tata: “Rado, nemoj da deliš ljude već ih spajaj. Trudi se koliko možeš da nekome nešto lepo učiniš. Pa makar ga lepo pozdravi.”

Komentari(0)

Loading