IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
Sastojci:
300 g pasulja
1 veća glavica crnog luka
Možda vas zanima:
SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
Možda vas zanima:
SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
Možda vas zanima:
SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.
2 čena belog luka
2 kašike ulja
2 kašičica mlevene slatke paprike
sveže paprike
Paradajz sos
Svež paradajz
Krompir
Priprema
Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći). Promenite vodu i pasulj kuvajte sve dok zrna ne omekšaju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem a poklopite delovima paradajza. Poređajte paprike u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, isecite krompir sa strane, pa pustite da se sve lagano krčka. Kada budu gotovo kuvane, dodajte i paradajz sos, pa ih zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanim uljem, dodajte malo mlevene paprike i sitno naseckanog belog luka. Možete ih služiti i tople i hladne.
Prijatno!
Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije
Najsočnije meso ikad! Recept za svinjetinu iz rerne u sočnoj marinadi će vaša porodica obožavati, ukus čista 10
Svinjetina iz rerne u sočnoj marinadi
14. januara, na Mali Božić, se pravi POGAČA ZA SREĆU - VASILICA, a ovo je najprostiji recept! Ako je ukrstite dobro, prizvali ste..
Univerzalno ime ova pogača za sreću dobila je po Svetom Vasiliju, ali je širom Srbije zovu i maslenica, papuljica, gruvanica, baranica, poparenica, vasuljica...
Najbolji recept za gurmansku pljeskavicu od kojeg ide voda na usta: Napravite je kod kuće, u samo par minuta
Za razliku od obične, gurmanska pljeskavica se puni dodacima
Ovako se pravi domaći puter kod kuće: Trebaju vam samo dva sastojka, a ušteda je zagarantovana
Ako volite da jedete maslac i imate ga stalno u frižideru, nije na odmet da vam otkrijemo kako da ga napravite kod kuće od samo 2 sastojka.
Komentari(0)