Kako da pravilno sterilišete tegle za zimnicu? Postupak je jednostavan, a važan
Sezona pravljenja zimnice je počela, pa je neophodno da pored onoga što želimo sa spremamo, dobro pripremimo i tegle za samo odlaganje zimnice.

Da se hrana ne bi pokvarila, najvažnije je da tegle budu pravilno sterilisane kako štetni mikroorganizmi i bakterije ne dođu u dodir sa onime što ćemo jesti.
Pre sterilizacije neophodno je dobro oprati tegle i poklopce i ukloniti sve etikete.
Jedan od lakših načina je da zagrejte rernu na 100 stepeni i poređajte tegle, ali tako da se ne dodiruju i da im otvori budu okrenuti na dole. Ispod tegli možete da stavite pak papir.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Spremanje paprika po receptu baka s juga Srbije: Zimnica koja može da zameni kompletan obrok
Bliži se vreme zimnice, ako ste ljubitelji paprika, ovo je najbolji izbor
Možda vas zanima:

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Spremanje paprika po receptu baka s juga Srbije: Zimnica koja može da zameni kompletan obrok
Bliži se vreme zimnice, ako ste ljubitelji paprika, ovo je najbolji izbor
Možda vas zanima:

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Spremanje paprika po receptu baka s juga Srbije: Zimnica koja može da zameni kompletan obrok
Bliži se vreme zimnice, ako ste ljubitelji paprika, ovo je najbolji izbor
Ostavite ih u rerni 15-20 minuta. Očekujte da tegle budu vrele, tako da obavezno koristite zaštitu rukavicu prilikom vađenja tegli iz rerne.
Poklopce sterilizujte tako što ćete ih ubaciti u ključalu vodu na 10 minuta.
Dodatni savet:
Čim napunite teglu, stavite poklopac i okrenite je naopako na nekoliko minuta. Na ovaj način će se stvoriti vakuum kako bi zimnica duže trajala.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.
Komentari(0)