Kako da pravilno sterilišete tegle za zimnicu? Postupak je jednostavan, a važan
Sezona pravljenja zimnice je počela, pa je neophodno da pored onoga što želimo sa spremamo, dobro pripremimo i tegle za samo odlaganje zimnice.

Da se hrana ne bi pokvarila, najvažnije je da tegle budu pravilno sterilisane kako štetni mikroorganizmi i bakterije ne dođu u dodir sa onime što ćemo jesti.
Pre sterilizacije neophodno je dobro oprati tegle i poklopce i ukloniti sve etikete.
Jedan od lakših načina je da zagrejte rernu na 100 stepeni i poređajte tegle, ali tako da se ne dodiruju i da im otvori budu okrenuti na dole. Ispod tegli možete da stavite pak papir.
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Ostavite ih u rerni 15-20 minuta. Očekujte da tegle budu vrele, tako da obavezno koristite zaštitu rukavicu prilikom vađenja tegli iz rerne.
Poklopce sterilizujte tako što ćete ih ubaciti u ključalu vodu na 10 minuta.
Dodatni savet:
Čim napunite teglu, stavite poklopac i okrenite je naopako na nekoliko minuta. Na ovaj način će se stvoriti vakuum kako bi zimnica duže trajala.

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana
Komentari(0)