Spremanje paprika po receptu baka s juga Srbije: Zimnica koja može da zameni kompletan obrok
Bliži se vreme zimnice, ako ste ljubitelji paprika, ovo je najbolji izbor
Bliži se vreme zimnice, ako ste ljubitelji paprika, ovo je najbolji izbor
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Donosimo vam 5 obaveznih zimnica koje svaka kuća treba da ima.
Vranjanke su po svoj prilici okrenule drugi list. Osim pijačnog dana u subotu, na vranjskoj pijaci i radnim danima možete pazariti povrće i voće. Prodavci napominju da je krajem avgusta ranijih godina zbog pripreme zimnice prodaja bila daleko veća, ove godine prema njihovim rečima nije tako.
Sezona pravljenja zimnice je počela, pa je neophodno da pored onoga što želimo sa spremamo, dobro pripremimo i tegle za samo odlaganje zimnice.
Za ovakvu pripremu mlevenog paradajza ne treba vam ni mnogo sudova ni mnogo sastojaka, a nećete bespotrebno uključivati šporet i prljati kuhinju
Stare žene prave najbolji preliv za turšiju od kojeg povrće bude hrksavo i kiselo, neodoljiva zimnica
Jedna od najzdravijih i najjeftinijih namirnica biće nam dostupna cele jeseni, a izvanredan je dodatak svakom ručku.
Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela
Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu
Kako biste tokom zime mogli da uživate u pojedinim vrstama voća i povrća, pripremilte zimnicu u vidu raznih sosova od povrća u ulju ili sirćetu, kiselih salata, sokova i džemova.
Seme bundeve se koristi za kontrolu telesne težine, a mi vam predstavljamo njenu kaloričnu verziju - slatko od bundeve.
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara
Baš ovako su je nekada pravile naše mame i bake, a sam postupak je prilično jednostavan.
Naše bake su celo leto pripremale zimnicu, kako koje voće dođe, one prave ili kompot ili pekmez, ili sirup sok ili slatko.