STARE ŽENE PRAVE NAJBOLJI PRELIV ZA TURŠIJU BEZ ESENCIJE: Hrskavo i kiselo povrće - neodoljiva zimnica
Stare žene prave najbolji preliv za turšiju od kojeg povrće bude hrksavo i kiselo, neodoljiva zimnica
Stare žene prave najbolji preliv za turšiju od kojeg povrće bude hrksavo i kiselo, neodoljiva zimnica
Jedna od najzdravijih i najjeftinijih namirnica biće nam dostupna cele jeseni, a izvanredan je dodatak svakom ručku.
Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela
Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu
Kako biste tokom zime mogli da uživate u pojedinim vrstama voća i povrća, pripremilte zimnicu u vidu raznih sosova od povrća u ulju ili sirćetu, kiselih salata, sokova i džemova.
Seme bundeve se koristi za kontrolu telesne težine, a mi vam predstavljamo njenu kaloričnu verziju - slatko od bundeve.
Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije, ona je naložila šporet smederevac i krenula u spremanje pravog domaćeg ajvara
Baš ovako su je nekada pravile naše mame i bake, a sam postupak je prilično jednostavan.
Naše bake su celo leto pripremale zimnicu, kako koje voće dođe, one prave ili kompot ili pekmez, ili sirup sok ili slatko.
Kult hrane i priprema zimnice je duboko ukorenjen u tradiciju svih balkanskih naroda
Italijanima je poznat kao zlatna jabuka, Nemci ga zovu rajska jabuka, a za Francuze je jabuka ljubavi. Mi ga jednostavno zovemo paradajz.
U ovim vremenskim uslovima kupus se brzo i lako ukiseli, pa ne treba žuriti sa pripremom.
Fenomenološki gledano, pripremanje zimnice u savremenim uslovima života je više pitanje nekakvog običajnog nasleđa, nego realna potreba, a sa ekonomskog aspekta, nepotrebno trošenje novca i vremena
Koliko se može zaraditi u ovom biznisu pročitajte u sledećem tekstu
Zna se kada se pravi najbolja zimnica - onda kada je letu gotovo kraj, a plodovi dovoljno zreli i gotovo na izmaku - pa su im cene niske.
Zahuktala se sezona spremanja zimnice, domaćice se trude da ona bude ukusna i posebna, ali Ana Nikodijević iz sela Ovsište kod Topole otišla je korak dalje i napravila najkreativniju zimnicu u Srbiji.
Zanimljivo je i da po receptu za ajvar iz 1915. godine – crvena paprika uopšte nije među sastojcima.