POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je starinski kolać čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva. Svima omiljena, od najmlađih do najstarijih ukućana.

Kako su krenuli dani posta, u nastavku teksta donosimo recept za posnu makovnjaču, ukusnu i mekanu kao duša.
Sastojci za testo:
800 g mekog brašna
Možda vas zanima:

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
Možda vas zanima:

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
Možda vas zanima:

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
1 kocka (40 g) svežeg kvasca
150 g rastopljenog margarina
150 g šećera
500 ml mlake vode
4 kašike ulja
4 kašike margarina
Za fil:
500 g mlevenog maka
200 g šećera
400 ml vode
3 kašike ulja
Priprema:
Testo: Kvasac razmutite u čaši mlake vode koju ste uzeli od pripremljene količine, dodajte po kašičicu šećera i brašna i ostavite da nadođe. U činiju stavite brašno, istopljen margarin, mlaku vodu, ulje, šećer i sipajte nadošao kvasac. Umesite testo, pokrijte krpom i ostavite da naraste. Podelite na dva dela i svaki rastanjite oklagijom na 1 cm debljine.
Fil: U prokuvalu vodu koju ste sklonili sa šporeta dodajte ulje, mak, šećer i izmešajte. Testo premažite margarinom, nafilujte i urolajte. Štrudle stavite u podmazan pleh i premažite odozgo uljem. Ostavite 30 minuta, a zatim pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Štrudle na kraju ostavite da se ohlade, isecite na parčiće željene veličine i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije
U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama
Komentari(0)