IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.

Punjene paprike
Lepote Srbije/J.J.

Sastojci:

300 g pasulja

1 veća glavica crnog luka

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 čena belog luka

2 kašike ulja

2 kašičica mlevene slatke paprike

sveže paprike

Paradajz sos

Svež paradajz

Krompir

Priprema

Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći). Promenite vodu i pasulj kuvajte sve dok zrna ne omekšaju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem a poklopite delovima paradajza. Poređajte paprike u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, isecite krompir sa strane,  pa pustite da se sve lagano krčka. Kada budu gotovo kuvane, dodajte i paradajz sos, pa ih zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanim uljem, dodajte malo mlevene paprike i sitno naseckanog belog luka. Možete ih služiti i tople i hladne.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading