IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
Sastojci:
300 g pasulja
1 veća glavica crnog luka
Možda vas zanima:
Probajte recept za posne punjene paprike sa orasima: Mnogo bolje od običnih, gosti će tražiti da im sipate još
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.
POSNO A SLASNO Gulaš od šampinjona, prste da poližeš!
Za sve koji su se odlučili da poste u narednim danima, evo jednog ukusnog recepta za posni gulaš od pečuraka koji će vam sigurno prijati. Ovaj gulaš je bogat ukusom i lako se priprema, idealan je kao obrok ili prilog uz makarone.
Možda vas zanima:
Probajte recept za posne punjene paprike sa orasima: Mnogo bolje od običnih, gosti će tražiti da im sipate još
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.
POSNO A SLASNO Gulaš od šampinjona, prste da poližeš!
Za sve koji su se odlučili da poste u narednim danima, evo jednog ukusnog recepta za posni gulaš od pečuraka koji će vam sigurno prijati. Ovaj gulaš je bogat ukusom i lako se priprema, idealan je kao obrok ili prilog uz makarone.
Možda vas zanima:
Probajte recept za posne punjene paprike sa orasima: Mnogo bolje od običnih, gosti će tražiti da im sipate još
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.
POSNO A SLASNO Gulaš od šampinjona, prste da poližeš!
Za sve koji su se odlučili da poste u narednim danima, evo jednog ukusnog recepta za posni gulaš od pečuraka koji će vam sigurno prijati. Ovaj gulaš je bogat ukusom i lako se priprema, idealan je kao obrok ili prilog uz makarone.
2 čena belog luka
2 kašike ulja
2 kašičica mlevene slatke paprike
sveže paprike
Paradajz sos
Svež paradajz
Krompir
Priprema
Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći). Promenite vodu i pasulj kuvajte sve dok zrna ne omekšaju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem a poklopite delovima paradajza. Poređajte paprike u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, isecite krompir sa strane, pa pustite da se sve lagano krčka. Kada budu gotovo kuvane, dodajte i paradajz sos, pa ih zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanim uljem, dodajte malo mlevene paprike i sitno naseckanog belog luka. Možete ih služiti i tople i hladne.
Prijatno!
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)