Probajte recept za posne punjene paprike sa orasima: Mnogo bolje od običnih, gosti će tražiti da im sipate još
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.

Ručak je prilika da konzumirate esencijalne hranljive materije koje su vašem telu potrebne. Dobro zaokružen obrok osigurava da dobijete vitamine, minerale i makronutrijente potrebne za optimalno zdravlje. A ima li šta bolje od spoja modernog i tradicionalnog?
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.
Sastojci:
15-20 suvih paprika
Možda vas zanima:

PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.

OVO SU JELI NAŠI STARI KAD NISU IMALI ZA SLATKIŠE: Sirotinjska poslastica posle koje ćete i PRSTE POLIZATI (RECEPT)
Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u detinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu.
Možda vas zanima:

PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.

OVO SU JELI NAŠI STARI KAD NISU IMALI ZA SLATKIŠE: Sirotinjska poslastica posle koje ćete i PRSTE POLIZATI (RECEPT)
Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u detinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu.
Možda vas zanima:

PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.

OVO SU JELI NAŠI STARI KAD NISU IMALI ZA SLATKIŠE: Sirotinjska poslastica posle koje ćete i PRSTE POLIZATI (RECEPT)
Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u detinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu.
1 krompir
2 kašike ulja
3 glavice crnog luka
2 lovorava lista
1/2 kašičice bibera
2 praziluka
2 šargarepe srednje veličine
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica soli
150 g obarenog pirinča
200 g mlevenih oraha
1 kašičica aleve paprike
voda
1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
U tiganj sipamo ulje, pa stavimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo, dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list i biber i nastavljamo sa dinstanjem.
Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
Kada sm izdinstali luk, dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.
Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.
Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata.
Kada deluju kuvano, zapečemo ih u rerni na 200 stepeni Celzijusa, 15-ak minuta.
Prijatno!

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

Ovaj uskršnji slatki hleb mora da se nađe na stolu u nedelju! Unosi duh praznika i nestaje u trenu
Ako ne pojedete sve, možete ga držati u kesama i zamrznutog i do tri meseca.
Komentari(0)