Probajte recept za posne punjene paprike sa orasima: Mnogo bolje od običnih, gosti će tražiti da im sipate još

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.

posne punjene paprike
Shutterstock

Ručak je prilika da konzumirate esencijalne hranljive materije koje su vašem telu potrebne. Dobro zaokružen obrok osigurava da dobijete vitamine, minerale i makronutrijente potrebne za optimalno zdravlje. A ima li šta bolje od spoja modernog i tradicionalnog?

Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.

Sastojci:

15-20 suvih paprika

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 krompir

2 kašike ulja

3 glavice crnog luka

2 lovorava lista

1/2 kašičice bibera

2 praziluka

2 šargarepe srednje veličine

2 kašičice suvog biljnog začina

1 kašičica soli

150 g obarenog pirinča

200 g mlevenih oraha

1 kašičica aleve paprike

voda

1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema:

U tiganj sipamo ulje, pa stavimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo, dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list i biber i nastavljamo sa dinstanjem.

Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.

Kada sm izdinstali luk, dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.

Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.

Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata.

Kada deluju kuvano, zapečemo ih u rerni na 200 stepeni Celzijusa, 15-ak minuta.

Prijatno!

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading