Probajte recept za posne punjene paprike sa orasima: Mnogo bolje od običnih, gosti će tražiti da im sipate još
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.
Ručak je prilika da konzumirate esencijalne hranljive materije koje su vašem telu potrebne. Dobro zaokružen obrok osigurava da dobijete vitamine, minerale i makronutrijente potrebne za optimalno zdravlje. A ima li šta bolje od spoja modernog i tradicionalnog?
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.
Sastojci:
15-20 suvih paprika
Možda vas zanima:
IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.
Možda vas zanima:
IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.
Možda vas zanima:
IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.
1 krompir
2 kašike ulja
3 glavice crnog luka
2 lovorava lista
1/2 kašičice bibera
2 praziluka
2 šargarepe srednje veličine
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica soli
150 g obarenog pirinča
200 g mlevenih oraha
1 kašičica aleve paprike
voda
1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
U tiganj sipamo ulje, pa stavimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo, dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list i biber i nastavljamo sa dinstanjem.
Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
Kada sm izdinstali luk, dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.
Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.
Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata.
Kada deluju kuvano, zapečemo ih u rerni na 200 stepeni Celzijusa, 15-ak minuta.
Prijatno!
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)