Probajte recept za posne punjene paprike sa orasima: Mnogo bolje od običnih, gosti će tražiti da im sipate još
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.

Ručak je prilika da konzumirate esencijalne hranljive materije koje su vašem telu potrebne. Dobro zaokružen obrok osigurava da dobijete vitamine, minerale i makronutrijente potrebne za optimalno zdravlje. A ima li šta bolje od spoja modernog i tradicionalnog?
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.
Sastojci:
15-20 suvih paprika
Možda vas zanima:

PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.

OVO SU JELI NAŠI STARI KAD NISU IMALI ZA SLATKIŠE: Sirotinjska poslastica posle koje ćete i PRSTE POLIZATI (RECEPT)
Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u detinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu.
Možda vas zanima:

PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.

OVO SU JELI NAŠI STARI KAD NISU IMALI ZA SLATKIŠE: Sirotinjska poslastica posle koje ćete i PRSTE POLIZATI (RECEPT)
Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u detinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu.
Možda vas zanima:

PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.

OVO SU JELI NAŠI STARI KAD NISU IMALI ZA SLATKIŠE: Sirotinjska poslastica posle koje ćete i PRSTE POLIZATI (RECEPT)
Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u detinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu.
1 krompir
2 kašike ulja
3 glavice crnog luka
2 lovorava lista
1/2 kašičice bibera
2 praziluka
2 šargarepe srednje veličine
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica soli
150 g obarenog pirinča
200 g mlevenih oraha
1 kašičica aleve paprike
voda
1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
U tiganj sipamo ulje, pa stavimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo, dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list i biber i nastavljamo sa dinstanjem.
Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
Kada sm izdinstali luk, dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.
Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.
Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata.
Kada deluju kuvano, zapečemo ih u rerni na 200 stepeni Celzijusa, 15-ak minuta.
Prijatno!

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.
Komentari(0)