Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.

Ovo je jedan od najpopularnijih deserta na našim prostorima, a ovaj recept će vas uveriti i zašto je to tako.
Sastojci za krempitu:
1 pakovanje lisnatog testa
2 jajeta
litar mleka
2 kesice pudinga od vanile
1 kesica vanilin šećera
oko 100 g brašna
120 g šećera
šećer u prahu za posipanje
Priprema krempite:
Lisnato testo razvuceite na radnoj površini, pa podelite da dobijete dve ravnomerne kore.
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Lagana starinska KREMPITA idealna za vreo letnji dan: Tajni sastojak daće joj MAGIČAN ukus i neodoljivu teksturu kore
Da biste dobili još ukusniju i dogatiju domaću krempitu, po uzoru na one kakve su pravile naše bake, obavezno probajte ovaj recept.
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Lagana starinska KREMPITA idealna za vreo letnji dan: Tajni sastojak daće joj MAGIČAN ukus i neodoljivu teksturu kore
Da biste dobili još ukusniju i dogatiju domaću krempitu, po uzoru na one kakve su pravile naše bake, obavezno probajte ovaj recept.
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Lagana starinska KREMPITA idealna za vreo letnji dan: Tajni sastojak daće joj MAGIČAN ukus i neodoljivu teksturu kore
Da biste dobili još ukusniju i dogatiju domaću krempitu, po uzoru na one kakve su pravile naše bake, obavezno probajte ovaj recept.
Odvojte čašu mleka sa strane, a ostatak stavite da se kuva. U činiju pomešajte ostale sastojke, pa dodajte u mleko.
Mešajte ih dok smesa ne postane skroz gusta, pa stavite u frižider na 20 minuta.
Kore stavite da se zapeku 15 minuta na 200 stepeni.
Jednu koru iskoristite kao bazu, pa je prekrijte svim filom. Preklopite drugom korom, pa onda vratite u frižider da se hladi što duže.
Pospite preko šećer u prahu i servirajte.
Prijatno!
(Telegraf)

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)