Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.

krempita
Shutterstock

Ako volite brze, jednostavne, a neverovatno ukusne poslastice, ovaj recept će vas oduševiti na prvi zalogaj. Reč je o savršeno mekanom i kremastom domaćem kolaču koji se pravi za svega pet minuta!

Ono što ga čini posebnim jeste to što uopšte ne sadrži brašno ni kvasac, a ipak ima pun, bogat ukus i neodoljivu teksturu. Priprema je toliko laka da uspeva i potpunim početnicima, a rezultat izgleda i prija kao da je iz najfinije poslastičarnice.

Isprobajte ga već danas i uverite se sami koliko malo sastojaka može da pruži pravo slatko savršenstvo!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

6 jaja
6 kašika šećera
300 g krem sira
400 ml isparenog mleka ili slatke pavlake

Priprema:

U jednu posudu ulijte jaja, dodajte šećer, pa miksujte mikserom dok ne dobijete penastu honogenu masu. Potom dodajte krem sir i nastavite da sjedinjujete mikserom. Dodajte ispareno mleko/slatku pavlaku i mešajte ručno tako da dobijete smesu bez grudvica.

Sipajte dobijenu smesu u dublji pleh prekriven pek papirom i ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko 35 minuta.
Kada kolač bude gotov, možete ga odozgo posuti kokosom ili šećerom u prahu po želji.

Prijatno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading