Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.

Ako volite brze, jednostavne, a neverovatno ukusne poslastice, ovaj recept će vas oduševiti na prvi zalogaj. Reč je o savršeno mekanom i kremastom domaćem kolaču koji se pravi za svega pet minuta!
Ono što ga čini posebnim jeste to što uopšte ne sadrži brašno ni kvasac, a ipak ima pun, bogat ukus i neodoljivu teksturu. Priprema je toliko laka da uspeva i potpunim početnicima, a rezultat izgleda i prija kao da je iz najfinije poslastičarnice.
Isprobajte ga već danas i uverite se sami koliko malo sastojaka može da pruži pravo slatko savršenstvo!
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
6 jaja
6 kašika šećera
300 g krem sira
400 ml isparenog mleka ili slatke pavlake
Priprema:
U jednu posudu ulijte jaja, dodajte šećer, pa miksujte mikserom dok ne dobijete penastu honogenu masu. Potom dodajte krem sir i nastavite da sjedinjujete mikserom. Dodajte ispareno mleko/slatku pavlaku i mešajte ručno tako da dobijete smesu bez grudvica.
Sipajte dobijenu smesu u dublji pleh prekriven pek papirom i ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko 35 minuta.
Kada kolač bude gotov, možete ga odozgo posuti kokosom ili šećerom u prahu po želji.
Prijatno!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari(0)