Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.

Ako volite brze, jednostavne, a neverovatno ukusne poslastice, ovaj recept će vas oduševiti na prvi zalogaj. Reč je o savršeno mekanom i kremastom domaćem kolaču koji se pravi za svega pet minuta!
Ono što ga čini posebnim jeste to što uopšte ne sadrži brašno ni kvasac, a ipak ima pun, bogat ukus i neodoljivu teksturu. Priprema je toliko laka da uspeva i potpunim početnicima, a rezultat izgleda i prija kao da je iz najfinije poslastičarnice.
Isprobajte ga već danas i uverite se sami koliko malo sastojaka može da pruži pravo slatko savršenstvo!
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Možda vas zanima:

Recept za čuvenu bledsku krempitu: Kremasta i ukusna, osvojiće svakog sladokusca
Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
6 jaja
6 kašika šećera
300 g krem sira
400 ml isparenog mleka ili slatke pavlake
Priprema:
U jednu posudu ulijte jaja, dodajte šećer, pa miksujte mikserom dok ne dobijete penastu honogenu masu. Potom dodajte krem sir i nastavite da sjedinjujete mikserom. Dodajte ispareno mleko/slatku pavlaku i mešajte ručno tako da dobijete smesu bez grudvica.
Sipajte dobijenu smesu u dublji pleh prekriven pek papirom i ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko 35 minuta.
Kada kolač bude gotov, možete ga odozgo posuti kokosom ili šećerom u prahu po želji.
Prijatno!

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.
Komentari(0)