PEČENA POGAČA: Fina, mekana i sa kačkavaljem (RECEPT)

19:00

Gastronomija 0

Bakin recept kome ne možete odoleti

PEČENA POGAČA: Fina, mekana i sa kačkavaljem (RECEPT)
Shutterstock

Potrebno je: 

  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šečera
  • 50 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • 1-2  jaja
  • 550-600 gr brašna
  • 150 gr kačkavalja  gaude
  • 50 gr maslaca
  • malo susama soli

Priprema:

Kvasac izmrviti  dodati šećer  i malo mleka mlakog. Kad nadođe kvasac sipati ostatak mleka dodati jaja i ulje, brašno i malo soli i zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe 30 minuta, pa je razmesiti i izdvojiti 10 kuglica po oko 100 gr. Kuglice obrađene rukama pokriti 10 minuta da se ponovo kvasac aktivira. Svaku lopticu razviti u obliku tanjira, premazati tanko puterom, pa presaviti na pola. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading