PEČENA POGAČA: Fina, mekana i sa kačkavaljem (RECEPT)
Bakin recept kome ne možete odoleti

Potrebno je:
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šečera
- 50 ml ulja
- 300 ml mleka
- 1-2 jaja
- 550-600 gr brašna
- 150 gr kačkavalja gaude
- 50 gr maslaca
- malo susama soli
Priprema:
Kvasac izmrviti dodati šećer i malo mleka mlakog. Kad nadođe kvasac sipati ostatak mleka dodati jaja i ulje, brašno i malo soli i zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe 30 minuta, pa je razmesiti i izdvojiti 10 kuglica po oko 100 gr. Kuglice obrađene rukama pokriti 10 minuta da se ponovo kvasac aktivira. Svaku lopticu razviti u obliku tanjira, premazati tanko puterom, pa presaviti na pola.
Možda vas zanima:

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.
Možda vas zanima:

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.
Možda vas zanima:

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.
Možda vas zanima:

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)