Pita od praziluka, brzo se pravi a jede još brže, toliko je ukusna!
Pite i gibanice imaju dugogodišnju tradiciju u srpskoj kuhinji. Njihovo poreklo seže vekovima unazad, a recepti su se prenosili s kolena na koleno, često uz male modifikacije i prilagođavanja lokalnim običajima i dostupnim namirnicama. Gibanice, posebno, imaju korene u balkanskoj kuhinji i mogu se naći u različitim varijantama širom regiona.
Pite i gibanice često su centralni deo srpskih porodičnih okupljanja. Bez obzira da li se radi o slavi, rođendanu ili običnom nedeljnom ručku, ove ukusne delicije uvek pronađu svoje mesto na trpezi. Njihova priprema često uključuje celu porodicu, što dodatno doprinosi njihovoj posebnosti i značaju.Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.
Sastojci:
250 g pšeničnog brašna
Možda vas zanima:
FENOMENALNA Pita od praziluka, napravićete je za čas a pojesti još i brže, toliko je ukusna
Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
Možda vas zanima:
FENOMENALNA Pita od praziluka, napravićete je za čas a pojesti još i brže, toliko je ukusna
Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
Možda vas zanima:
FENOMENALNA Pita od praziluka, napravićete je za čas a pojesti još i brže, toliko je ukusna
Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
250g kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
2 struka praziluka
2 čaše kisele vode
pola čaše ulja
so, biber
Priprema
Sitno iseckajte praziluk pa ga propržite na malo ulja. Sastavite u dubljoj posudi kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. Ovome dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. Sipajte smesu u podmazanu okruglu tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite pitu 30 minuta.
Prijatno!
Pročitajte još:
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Dodajte ovaj sastojak i ćufte se nikad neće raspasti: Mleveno meso ostaje sočno i savršeno čvrsto
Trik iskusnih domaćica! Zaboravite na hleb i jaja – samo 1 sastojak je „lepak“ za mleveno meso i čuva mu sočnost!
KAO DA JE PRAVILA VAŠA BAKA! Post nikad nije bio ukusniji: Domaće noklice u bogatom paprikašu, TRIK u 1 SASTOJKU
Ovaj bogati paprikaš od povrća i krompira sam po sebi je gust i aromatičan
Srpska gibanica, ona prava: Napravite je ovako i biće vazdušasta, mekana i sočna danima
Zaboravite sve ostale recepte: vaša gibanica biće vazdušasta i sočna, kao da je tek izvađena iz rerne – i to danima!
Recept star vekovima: Posna sarma sa Hilandara kraljica je svake slavske trpeze
Kako je sezona slava stigla, domaćice se sve više trude da na stolu imaju najbolje specijalitete za svoje goste
Komentari(0)