FENOMENALNA Pita od praziluka, napravićete je za čas a pojesti još i brže, toliko je ukusna

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.

Razlivena pita s prazilukom
Shutterstock

U brzom ritmu modernog života, često zaboravimo na jednostavna jela koja su generacijama hranila naše pretke. Jedno takvo jelo, koje osvaja svojom jednostavnošću i bogatstvom ukusa, je starinska razlivena pita od praziluka. Ovaj recept ne samo da se brzo priprema, već se još brže i jede, evocirajući uspomene na mirise bakine kuhinje i tople, porodične trenutke. Idealna za svaki obrok, ova pita će vas osvojiti svojim punim, domaćim ukusom i jednostavnom pripremom.

Sastojci:

250 g pšeničnog brašna

250g kukuruznog brašna

1 kesica praška za pecivo

2 struka praziluka

2 čaše kisele vode

pola čaše ulja

so, biber

Priprema

Sitno iseckajte praziluk pa ga propržite na malo ulja. Sastavite u dubljoj posudi kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. Ovome dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. Sipajte smesu u podmazanu okruglu tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite pitu 30 minuta.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/95010/korisne-samonikle-biljake-srbije-jedne-je-proglasena-za-najzdraviju-na-svetu-evo-zasto/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/95193/lenja-pita-starinski-kolac-koji-svi-obozavaju-spremljen-na-malo-drugaciji-nacin/vest

Komentari(0)

Loading