LENJA PITA Starinski kolač koji svi obožavaju, spremljen na malo drugačiji način
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.

Potrebno je:
Za testo:
3 jaja
Možda vas zanima:

NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:

NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:

NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil
1 kg rendanih jabuka
2 kašike ulja
1 kesica burbon vanilin šećera
pola kesice cimeta
šećer po želji
3 kašike griza
prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Sipajte ulje i jogurt pa ponovo umutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa sjedinite dok ne dobijete mekano testo. Rendane jabuke prodinstajte u šerpici na ulju, pa dodajte šećere i cimet. Umešajte i 3 kašike griza. Polovinu testa stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i nanesite fil pa prekrijte drugom polovinom testa. Pecite još 40 minuta. Čačkalicom proverite da li je lenja pita pečena. Ostavite da se ohladi, pa secite na kocke. Pospite obilno sa prah šećerom. Prijatno!
(Trpeza)
Pročitajte još:
https://lepotesrbije.alo.rs/manifestacije/vesti/94868/belmuzijada-u-svrljigu-program-manifestacije-koju-obozavaju-u-ovom-delu-srbije-i-recept-za-najbolji-belmuz/vest

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)