LENJA PITA Starinski kolač koji svi obožavaju, spremljen na malo drugačiji način
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.

Potrebno je:
Za testo:
3 jaja
Možda vas zanima:

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

IZ BAKINE KUHINJE Preukusni salčići će svima vratiti mirise i ukuse detinjstva, slobodno napravite duplu meru!
Salčići su stari tradicionalni kolači koji nas vraćaju u vreme kada su naše bake veštim rukama stvarale nezaboravne mirise i ukuse koji su ispunjavali domove.
Možda vas zanima:

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

IZ BAKINE KUHINJE Preukusni salčići će svima vratiti mirise i ukuse detinjstva, slobodno napravite duplu meru!
Salčići su stari tradicionalni kolači koji nas vraćaju u vreme kada su naše bake veštim rukama stvarale nezaboravne mirise i ukuse koji su ispunjavali domove.
Možda vas zanima:

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

IZ BAKINE KUHINJE Preukusni salčići će svima vratiti mirise i ukuse detinjstva, slobodno napravite duplu meru!
Salčići su stari tradicionalni kolači koji nas vraćaju u vreme kada su naše bake veštim rukama stvarale nezaboravne mirise i ukuse koji su ispunjavali domove.
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil
1 kg rendanih jabuka
2 kašike ulja
1 kesica burbon vanilin šećera
pola kesice cimeta
šećer po želji
3 kašike griza
prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Sipajte ulje i jogurt pa ponovo umutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa sjedinite dok ne dobijete mekano testo. Rendane jabuke prodinstajte u šerpici na ulju, pa dodajte šećere i cimet. Umešajte i 3 kašike griza. Polovinu testa stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i nanesite fil pa prekrijte drugom polovinom testa. Pecite još 40 minuta. Čačkalicom proverite da li je lenja pita pečena. Ostavite da se ohladi, pa secite na kocke. Pospite obilno sa prah šećerom. Prijatno!
(Trpeza)
Pročitajte još:
https://lepotesrbije.alo.rs/manifestacije/vesti/94868/belmuzijada-u-svrljigu-program-manifestacije-koju-obozavaju-u-ovom-delu-srbije-i-recept-za-najbolji-belmuz/vest

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.
Komentari(0)