NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.

princes krofne
Shutterstock

Sastojci:

150 g brašna

50 g putera

Ovaj kolač ispunjen bogatim kremom, rado se jede u svakoj srpskoj kući, bilo da je u pitanju porodični ručak, slavlje ili jednostavno trenutak uživanja uz kafu. Njihova savršeno zlatna korica i kremasti fil čine ih neodoljivim za sve generacije. Uz recept koji danas donosimo uživaćete u pravljenju ove tradicionalne poslastice i ukusu koji će obožavati cela porodica.

Sastojci:

4 jaja

so

150 ml vode

Za fil:

1 l mleka

5 žumanca

10 kašika šećera

5 kašika brašna

1 vanilin-šećer

Priprema:

U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni.

Fil: Stavite mleko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutite žumanca i sipajte u 200 ml mleka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo, dodajte smesu, stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne. Ohlađene krofne presecite napola i punite ohlađenim filom. Pospite prah-šećerom.

(Trpeza)

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/93589/iz-bakine-kuhinje-preukusni-salcici-ce-svima-vratiti-mirise-i-ukuse-detinjstva-slobodno-napravite-duplu-meru/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/91273/stizu-smokve-a-evo-sest-razloga-zasto-treba-da-jedete-ovaj-izuzetni-plod/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/92385/baklava-po-receptu-nasih-baka-najbolja-i-najukusnija/vest

Komentari(0)

Loading