BLAGODETI REČNE RIBE Pohovani smuđ, odličan izbor za ručak, ukusan i zdrav u isto vreme

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Rečna riba je zaista odličan izbor za jelo, kako u smislu ukusa, tako i zbog zdravstvenih benefita. Rečna riba je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su korisne za srce, mozak i imunološki sistem. Sadrži visok nivo proteina, koji je važan za rast i obnovu ćelija. Riba je dobar izvor vitamina D, koji je važan za zdravlje kostiju. Takođe, rečna riba je niskokalorična i može biti deo zdrave ishrane.

pohovani smuđ
Shutterstock

Najbolja mesta za pecanje rečne ribe

U Srbiji, reke poput Dunava, Drine, Tise i Morave nude raznovrsne vrste ribe.

Pored toga, mnogi ribnjaci u Srbiji nude mogućnost izbora različitih vrsta ribe, uključujući šarana, smuđa i soma.

Ako volite prirodu i planinarenje, planinska jezera su odlična mesta za pecanje. U Srbiji, Zlatarsko jezero, Vlasinsko jezero i Perućačko jezero su popularni izbori.

Pohovani smuđ

Sastojci:

Fileti smuđa

So i biber po ukusu

Brašno

Jaja

Hlebne mrvice

Uputstvo:

Priprema ribe:

Oprati filete smuđa i posoliti ih.
Ostaviti ih da se ocede na papirnom ubrusu.

Priprema za pohovanje:

U jednoj posudi, pripremiti brašno.
U drugoj posudi, umutiti jaja.
U trećoj posudi, pripremiti hlebne mrvice.

Pohovanje:

Uvaljati svaki filet smuđa u brašno, zatim umočiti u umućena jaja, i na kraju u hlebne mrvice.
Dobro pritisnuti mrvice da se lepe za ribu.

Prženje:

U dubokom tiganju, zagrejati ulje.
Pržiti filete smuđa dok ne postanu zlatno smeđi sa obe strane.
Vaditi ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja.

Posluživanje:

Poslužiti pohovane smuđ filete uz tartar sos, krompir salatu ili svežu sezonsku salatu.

Uživajte u ovom ukusnom jelu.

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/87067/fenomenalan-punjeni-krompir-u-kosuljici-preukusan-obrok-koji-ce-svi-voleti/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/87579/svadbarski-kupus-jelo-kome-necete-odoleti-toliko-je-ukusan-da-mu-je-posvecena-i-manifestacija-u-mrcajevcima/vest

 

 

Komentari(0)

Loading