PREUKUSNE Punjene tikvice, tope se ustima
Pijace su prepune svežeg voća i povrća među kojim se izdvajaju tikvice kao veoma zdravo i ukusno povrće na koje smo i tradicionalno navikli. Njihovo poreklo je iz centralne i južne Amerike. Budući da dolaze iz toplih zemalja, uspevaju i u zemljama sa umerenom klimom, među kojima je i naša, tako da su sada tikvice sastavni deo srpske kuhinje.
U nastavku teksta vam donosimo recept za punjene tikvice. Prave se brzo i lako, što je naročito važno u vreme današnjeg brzog života.
Sastojci:
3 srednje tikvice
300 g mlevenog mesa
250 ml soka od paradajza
1 crni luk
1 čen belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
so, biber, ulje
Priprema:
Tikvice operite, isecite krajeve i presecite po dužini. Kašikom izdubite unutrašnjost da ostane 1 cm debljina do kore. Posolite po ukusu. Na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk da zastakli, dodajte iseckan beli luk i čim zamiriše dodajte meso. Uz mešanje dinstajte dok ne dobije smeđu boju. Dodajte sok od paradajza i začinite po ukusu. Kuvajte 15 minuta da se malo zgusne. Poređajte tikvice u pleh obložen papirom za pečenje. Napunite ih pripremljenim mesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju. Gotove pospite iseckanim peršunom.
Prijatno!
Pročitajte još:
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)