PREUKUSNE Punjene tikvice, tope se ustima

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Pijace su prepune svežeg voća i povrća među kojim se izdvajaju tikvice kao veoma zdravo i ukusno povrće na koje smo i tradicionalno navikli. Njihovo poreklo je iz centralne i južne Amerike. Budući da dolaze iz toplih zemalja, uspevaju i u zemljama sa umerenom klimom, među kojima je i naša, tako da su sada tikvice sastavni deo srpske kuhinje.

Punjene tikvice
Shutterstock

U nastavku teksta vam donosimo recept za punjene tikvice. Prave se brzo i lako, što je naročito važno u vreme današnjeg brzog života.

Sastojci:

3 srednje tikvice

300 g mlevenog mesa

250 ml soka od paradajza

1 crni luk

1 čen belog luka

1 kašičica seckanog peršuna

so, biber, ulje

Priprema:

Tikvice operite, isecite krajeve i presecite po dužini. Kašikom izdubite unutrašnjost da ostane 1 cm debljina do kore. Posolite po ukusu. Na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk da zastakli, dodajte iseckan beli luk i čim zamiriše dodajte meso. Uz mešanje dinstajte dok ne dobije smeđu boju. Dodajte sok od paradajza i začinite po ukusu. Kuvajte 15 minuta da se malo zgusne. Poređajte tikvice u pleh obložen papirom za pečenje. Napunite ih pripremljenim mesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju. Gotove pospite iseckanim peršunom.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/85265/blitva-kraljica-zdravlja-koju-cesto-treba-imati-na-meniju-evo-kako-da-je-spremate/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/87067/fenomenalan-punjeni-krompir-u-kosuljici-preukusan-obrok-koji-ce-svi-voleti/vest

Komentari(0)

Loading