IDEALNA ZA PRAZNIKE Posna sarma sa suvim grožđem koju će svi obožavati
Post je u toku, a praznici pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica.
Sastojci za posnu sarmu sa suvim groždjem:
600 g slatkog kupusa, 60 g crnog luka
120 g pirinča
Biber
So
60 g suvog grožđa
Limun
Sirće
Lovorov list
Ulje
Priprema:
Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocediti. Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvan pirinač. Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da omekša. Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, ređati u činiju i sipati vode da sarma ogrezne, u vodu dodati par kriški limuna pa kuvati koliko je potrebno da se pirinač skuva. Kuvanu sarmu zapeći u zagrejanoj rerni Poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se jelo kuvalo.
Prijatno!
Oživite uspomene na 1001 noć našom Šeherezadom tortom: Kremasta poslastica čiji ukus osvaja sve generacije
Spremite najmilijima za praznike tortu kojoj neće odoleti
ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni
Mađarice samo ovako spremaju punjene paprike: Kuvaju ih u ovom sastojku, zato su ukusnije, Srpkinje ovo ne znaju
Recept Mađarica za punjene paprike je konačno otkriven
POSNI ČUPAVCI Idealna poslastica za praznike, a tek da vidite kako su sočni, mekani i ukusni!
Probajte ovaj recept za čuvene čupavce, nećete se pokajati.
Spremite najbolju rusku salatu bez kupovnog majoneza: Trpeza više neće moći da se zamisli bez nje, vredi svake pare
Nema ko je ne jede tokom praznika, ali ovakvu sigurno još niste probali
Komentari(0)