IDEALNA ZA PRAZNIKE Posna sarma sa suvim grožđem koju će svi obožavati
Post je u toku, a praznici pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica.

Sastojci za posnu sarmu sa suvim groždjem:
600 g slatkog kupusa, 60 g crnog luka
120 g pirinča
Biber
So
60 g suvog grožđa
Limun
Sirće
Lovorov list
Ulje
Priprema:
Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocediti. Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvan pirinač. Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da omekša. Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, ređati u činiju i sipati vode da sarma ogrezne, u vodu dodati par kriški limuna pa kuvati koliko je potrebno da se pirinač skuva. Kuvanu sarmu zapeći u zagrejanoj rerni Poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se jelo kuvalo.
Prijatno!

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)