SLATKI UŽITAK Krofne na vojvođanski način, mekane kao duša
Vojvođani su poznati po svojoj ljubavi prema dobroj hrani, a posebno prema jelima koja uključuju testo.

Kao multikulturalna zajednica sa velikim primesama mađarske, nemačke, rumunske, slovačke i drugih kuhinja, vojvođanska kuhinja se ističe svojom raznovrsnošću, bogatstvom ukusa i tradicionalnim receptima koji se često prenose s kolena na koleno.
U vojvođanskoj kuhinji, testo je nezaobilazno na trpezi i koristi se na različite načine u pripremi različitih jela, od slatkih do slanih. Vojvođani su poznati po svojoj veštini u pripremi pogača, krofni, štrudli, gibanica i drugih vrsta peciva, u koje lale u slast jedu. Danas vam donosimo recept za štrudle po vojvođanski.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Ovako se prave čuvene ruske krofne! Tajna je u preciznoj MERI brašna, ovo nigde nema na internetu
"Piške" su simbol Sankt Peterburga, a sastojci su toliko prosti da ih možete spremiti i kod kuće.

MELJANIK: Ukus tradicije u svakom zalogaju, obožavaćete ga!
Meljanik je jedno od onih starih jela iz Šumadije koje vraća duh prošlih vremena i donosi na sto mirise i ukuse naše tradicije.
Možda vas zanima:

Ovako se prave čuvene ruske krofne! Tajna je u preciznoj MERI brašna, ovo nigde nema na internetu
"Piške" su simbol Sankt Peterburga, a sastojci su toliko prosti da ih možete spremiti i kod kuće.

MELJANIK: Ukus tradicije u svakom zalogaju, obožavaćete ga!
Meljanik je jedno od onih starih jela iz Šumadije koje vraća duh prošlih vremena i donosi na sto mirise i ukuse naše tradicije.
Možda vas zanima:

Ovako se prave čuvene ruske krofne! Tajna je u preciznoj MERI brašna, ovo nigde nema na internetu
"Piške" su simbol Sankt Peterburga, a sastojci su toliko prosti da ih možete spremiti i kod kuće.

MELJANIK: Ukus tradicije u svakom zalogaju, obožavaćete ga!
Meljanik je jedno od onih starih jela iz Šumadije koje vraća duh prošlih vremena i donosi na sto mirise i ukuse naše tradicije.
500 g brašna
100 g putera
100 g šećera
3 jaja
1 kesica suvog kvasca
Prstohvat soli
250 g mleka
Ulje za prženje
Šećer u prahu za posipanje
Uputstvo za pripremu:
U posudi izmešajte suvi kvasac sa malo mlakog mleka i šećera. Ostavite da nadođe.
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom i solju.
Dodajte omekšali puter i nadošli kvasac. Dobro promešajte.
Postepeno dodajite brašno i mleko dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Pokrijte posudu sa testom krpom i ostavite da odmara na toplom mestu oko sat vremena, dok se testo udvostruči.
Nakon što se testo udvostručilo, premesite ga i oblikujte male loptice veličine veće šljive.
U dubljoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
Pržite krofne s obe strane dok ne postanu zlatno smeđe.
Kada su pržene, stavite krofne na ubrus da upije višak masnoće.
Krofne pospite šećerom u prahu pre služenja.
Ove krofne su mekane iznutra, hrskave spolja i savršene za posluživanje uz kafu ili kao slatki zalogaj tokom dana. Uživajte u ovom ukusnom slatkišu.
Pročitajte još:

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)