DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako pita

Sastojci:
gružanske kore za gibanicu 1/2 pakovanja
4 jajeta
Možda vas zanima:

NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet zapadne Srbije
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora

ČUVENE MANTIJE, NAJBOLJE JELO Pekar Mesud napravi i preko 600 komada dnevno, često kao suvenir putuju u inostranstvo (FOTO)
Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najboljih jela sa područja Srbije.
Možda vas zanima:

NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet zapadne Srbije
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora

ČUVENE MANTIJE, NAJBOLJE JELO Pekar Mesud napravi i preko 600 komada dnevno, često kao suvenir putuju u inostranstvo (FOTO)
Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najboljih jela sa područja Srbije.
Možda vas zanima:

NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet zapadne Srbije
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora

ČUVENE MANTIJE, NAJBOLJE JELO Pekar Mesud napravi i preko 600 komada dnevno, često kao suvenir putuju u inostranstvo (FOTO)
Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najboljih jela sa područja Srbije.
meko brašno 200 g
jogurt 250 ml
ulje 100 ml
pršuta 100 do 150 g
krem sir 200 g (može abc)
kiseli kornišoni 3 komada
crvene pečene belolučane paprike 3 komada
so po potrebi
prašak za pecivo 1 kesica
Priprema:
Umutiti jaja, a pršutu, paprike i krastavčiće iseckati na kockice. Pomešati jaja, ulje, jogurt, krem sir, so, pršutu, krastavčiće i prosejano brašno sa praškom za pecivo.Veći pleh za komisbrot, dimenzija 35x12x8 cm, obložiti papirom za pečenje, a bočne strane premazati uljem. Kore iseći prema veličini kalupa (imala sam 24 komada).
Na dno staviti jednu koru, preko 1 do 1,5 supenu kašiku smese i ponavljati postupak dok ima materijala.
Poslednju koru premazati samo tečnim delom smese (bez pršute, krastavčića i paprika).Prekriti alu folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 30 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno, pa skinuti foliju i ostaviti još 10-ak minuta da se zapeče.
Prijatno!

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Komentari(0)