DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju

Izvor: Trpeza

19:00

Gastronomija 0

Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako pita

posna carska pita
Shutterstock

Sastojci:

gružanske kore za gibanicu 1/2 pakovanja

4 jajeta 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

meko brašno 200 g

jogurt 250 ml

ulje 100 ml

pršuta 100 do 150 g

krem sir 200 g (može abc)

kiseli kornišoni 3 komada

crvene pečene belolučane paprike 3 komada

so po potrebi

prašak za pecivo 1 kesica

Priprema:

Umutiti jaja, a pršutu, paprike i krastavčiće iseckati na kockice. Pomešati jaja, ulje, jogurt, krem sir, so, pršutu, krastavčiće i prosejano brašno sa praškom za pecivo.Veći pleh za komisbrot, dimenzija 35x12x8 cm, obložiti papirom za pečenje, a bočne strane premazati uljem. Kore iseći prema veličini kalupa (imala sam 24 komada).

Na dno staviti jednu koru, preko 1 do 1,5 supenu kašiku smese i ponavljati postupak dok ima materijala.

Poslednju koru premazati samo tečnim delom smese (bez pršute, krastavčića i paprika).Prekriti alu folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 30 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno, pa skinuti foliju i ostaviti još 10-ak minuta da se zapeče.

Prijatno!

(Trpeza/Jelena Vukelić)

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading