POSNE, ZDRAVE I PREUKUSNE Kuglice od urmi gotove za 10 minuta, sve će oduševiti
Urme imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrednosti, zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem na zemlji.

Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska “tableta”, koju mogu da konzumiraju i deca i odrasli. Od anemije, preko visokog krvnog pritiska, holesterola, dijareje, srčanih smetnji… skoro da nema bolesti koja se ne može lečiti urmama.
Vreme pripreme: 10 minuta.
Sastojci:
-Sveže urme
-Organski kakao
-Seckani lešnici, bademi, orasi ili organski kokos
-Kokosovo ulje
-Malo vode
Priprema: sve sastojke staviti u secka i izblendati, nakon toga praviti kuglice i uvaljati ih u kokos ili seckane orašaste plodove.
Napomena: Potreban vam je jači blender. Kod ovog recepta količine odredite prema želji, slobodno se igrajte jer ne možete pogrešiti.
Prijatno!

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)