POSNE, ZDRAVE I PREUKUSNE Kuglice od urmi gotove za 10 minuta, sve će oduševiti
Urme imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrednosti, zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem na zemlji.
Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska “tableta”, koju mogu da konzumiraju i deca i odrasli. Od anemije, preko visokog krvnog pritiska, holesterola, dijareje, srčanih smetnji… skoro da nema bolesti koja se ne može lečiti urmama.
Vreme pripreme: 10 minuta.
Sastojci:
-Sveže urme
-Organski kakao
-Seckani lešnici, bademi, orasi ili organski kokos
-Kokosovo ulje
-Malo vode
Priprema: sve sastojke staviti u secka i izblendati, nakon toga praviti kuglice i uvaljati ih u kokos ili seckane orašaste plodove.
Napomena: Potreban vam je jači blender. Kod ovog recepta količine odredite prema želji, slobodno se igrajte jer ne možete pogrešiti.
Prijatno!
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)