LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
Za pripremu ovog jela biće potrebni sledeći sastojci:
1veća glavica karfiola
300 ml gustog jogurta
sok od jednog limuna
1 kašika kima
5 čena zgnječenog belog luka
1 kašika karija u prahu
0,5 kašičice bibera
2 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i premažite tepsiju uljem (možete koristiti i vatrostalnu posudu).
Dobro operite karfiol i uklonite zeleno lišće s njega.
U posudi promešajte jogurt s limunovim sokom, dodajte začine i sve dobro promešajte.
Umačite deo po deo karfiola u prethodno pripremljenu marinadu i slažite u posudu za pečenje.
Peći 30-40 minuta. Marinada će stvoriti lepu hrskavu koricu na površini karfiola.
Izvadite iz rerne, ohladite desetak minuta i servirajte sa zelenom salatom.
Pročitajte još:
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)