LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.

Za pripremu ovog jela biće potrebni sledeći sastojci:
1veća glavica karfiola
1 kašika maslinovog ulja
300 ml gustog jogurta
sok od jednog limuna
1 kašika kima
5 čena zgnječenog belog luka
1 kašika karija u prahu
0,5 kašičice bibera
2 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i premažite tepsiju uljem (možete koristiti i vatrostalnu posudu).
Dobro operite karfiol i uklonite zeleno lišće s njega.
U posudi promešajte jogurt s limunovim sokom, dodajte začine i sve dobro promešajte.
Umačite deo po deo karfiola u prethodno pripremljenu marinadu i slažite u posudu za pečenje.
Peći 30-40 minuta. Marinada će stvoriti lepu hrskavu koricu na površini karfiola.
Izvadite iz rerne, ohladite desetak minuta i servirajte sa zelenom salatom.
Pročitajte još:

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.
Komentari(0)