LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti

Jelica Jovanović

16:00

Gastronomija 0

Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.

LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Shutterstock

Za pripremu ovog jela biće potrebni sledeći sastojci:

1veća  glavica karfiola
1 kašika maslinovog ulja
300 ml gustog jogurta
sok od jednog limuna
1 kašika kima
5 čena zgnječenog belog luka
1 kašika karija u prahu
0,5 kašičice bibera
2 kašičice soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i premažite tepsiju uljem (možete koristiti i vatrostalnu posudu).

Dobro operite karfiol i uklonite zeleno lišće s njega.

U posudi promešajte jogurt s limunovim sokom, dodajte začine i sve dobro promešajte.

Umačite deo po deo karfiola u prethodno pripremljenu marinadu i slažite u posudu za pečenje.

Peći 30-40 minuta. Marinada će stvoriti lepu hrskavu koricu na površini karfiola.

Izvadite iz rerne, ohladite desetak minuta i servirajte sa zelenom salatom.

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/85580/sumadijski-tradicionalni-recept-za-najbolji-kacamak-koji-cete-probati/vest

 

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading