ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
Sastojci:
3 srednja krompira
1,5 šolja kukuruznog brašna
Ravna kašičica soli
Oko 8 dl vode
1 dl mleka
3 kašike mrvljenog mekog sira
3 kašike kiselog mleka
Priprema:
Možda vas zanima:
Dodajte samo jedan sastojak u kačamak i biće neodoljiv: Za ovaj trik treba da zna svaka domaćica
Od kukuruznog brašna se prave mnoga domaća, zdrava jela koja su često na trpezi u svakoj kući.

Doručak koji čisti creva: U starinsko jelo dodajte 1 sastojak i dobićete zdrav obrok koji drži sitost tokom celog dana
Donosimo vam najbolji recept za kačamak koji čisti creva.
Možda vas zanima:
Dodajte samo jedan sastojak u kačamak i biće neodoljiv: Za ovaj trik treba da zna svaka domaćica
Od kukuruznog brašna se prave mnoga domaća, zdrava jela koja su često na trpezi u svakoj kući.

Doručak koji čisti creva: U starinsko jelo dodajte 1 sastojak i dobićete zdrav obrok koji drži sitost tokom celog dana
Donosimo vam najbolji recept za kačamak koji čisti creva.
Možda vas zanima:
Dodajte samo jedan sastojak u kačamak i biće neodoljiv: Za ovaj trik treba da zna svaka domaćica
Od kukuruznog brašna se prave mnoga domaća, zdrava jela koja su često na trpezi u svakoj kući.

Doručak koji čisti creva: U starinsko jelo dodajte 1 sastojak i dobićete zdrav obrok koji drži sitost tokom celog dana
Donosimo vam najbolji recept za kačamak koji čisti creva.
Oljušten i na polovine isečen krompir kratko kuvajte u posoljenoj vodi, nakon toga odjednom sipajte kukuruzno brašno i napravite rupu na sredini (da bi se ravnomerno skuvalo).
Mešajte sve vreme, pa smanjite vatru i ostavite da se kuva još dvadesetak minuta. Ukupno vreme kuvanja kačamaka treba da bude oko 40 minuta.
Na kraju varjačom dobro izlupajte masu udarajući u zidove šerpe da se potpuno, gusto sjedine krompir i brašno.
Odvojeno pomešajte mleko, sir i kiselo mleko, pa dodajte u kačamak. Sve još jednom dobro promešajte i poslužite

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Komentari(0)