ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
Sastojci:
3 srednja krompira
Ravna kašičica soli
Oko 8 dl vode
1 dl mleka
3 kašike mrvljenog mekog sira
3 kašike kiselog mleka
Priprema:
Možda vas zanima:
![Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji](/data/images/2022-06-22/30715_shutterstock-1818408476_f.jpg)
Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji
Recept koji će vas vratiti u detinjstvo
![kačamak](/data/images/2024-03-13/80443_1710191370dusica-kacamakfoto-rina_f.jpg)
Na Ravnoj kačamak pet puta jeftiniji nego u Crnoj Gori: Specijalitet koji je nekad bio sirotinjska hrana sada je pravi delikates
Domaćica Dušica svako jutro ga sprema za doručak
Možda vas zanima:
![Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji](/data/images/2022-06-22/30715_shutterstock-1818408476_f.jpg)
Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji
Recept koji će vas vratiti u detinjstvo
![kačamak](/data/images/2024-03-13/80443_1710191370dusica-kacamakfoto-rina_f.jpg)
Na Ravnoj kačamak pet puta jeftiniji nego u Crnoj Gori: Specijalitet koji je nekad bio sirotinjska hrana sada je pravi delikates
Domaćica Dušica svako jutro ga sprema za doručak
Možda vas zanima:
![Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji](/data/images/2022-06-22/30715_shutterstock-1818408476_f.jpg)
Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji
Recept koji će vas vratiti u detinjstvo
![kačamak](/data/images/2024-03-13/80443_1710191370dusica-kacamakfoto-rina_f.jpg)
Na Ravnoj kačamak pet puta jeftiniji nego u Crnoj Gori: Specijalitet koji je nekad bio sirotinjska hrana sada je pravi delikates
Domaćica Dušica svako jutro ga sprema za doručak
Oljušten i na polovine isečen krompir kratko kuvajte u posoljenoj vodi, nakon toga odjednom sipajte kukuruzno brašno i napravite rupu na sredini (da bi se ravnomerno skuvalo).
Mešajte sve vreme, pa smanjite vatru i ostavite da se kuva još dvadesetak minuta. Ukupno vreme kuvanja kačamaka treba da bude oko 40 minuta.
Na kraju varjačom dobro izlupajte masu udarajući u zidove šerpe da se potpuno, gusto sjedine krompir i brašno.
Odvojeno pomešajte mleko, sir i kiselo mleko, pa dodajte u kačamak. Sve još jednom dobro promešajte i poslužite
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)