ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.

Homoljski kačamak
Printscreen/Instagram

Sastojci:

3 srednja krompira

1,5 šolja kukuruznog brašna
Ravna kašičica soli
Oko 8 dl vode
1 dl mleka
3 kašike mrvljenog mekog sira
3 kašike kiselog mleka

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Oljušten i na polovine isečen krompir kratko kuvajte u posoljenoj vodi, nakon toga odjednom sipajte kukuruzno brašno i napravite rupu na sredini (da bi se ravnomerno skuvalo).

Mešajte sve vreme, pa smanjite vatru i ostavite da se kuva još dvadesetak minuta. Ukupno vreme kuvanja kačamaka treba da bude oko 40 minuta.

Na kraju varjačom dobro izlupajte masu udarajući u zidove šerpe da se potpuno, gusto sjedine krompir i brašno.

Odvojeno pomešajte mleko, sir i kiselo mleko, pa dodajte u kačamak. Sve još jednom dobro promešajte i poslužite

Komentari(0)

Loading