ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
Sastojci:
3 srednja krompira
1,5 šolja kukuruznog brašna
Ravna kašičica soli
Oko 8 dl vode
1 dl mleka
3 kašike mrvljenog mekog sira
3 kašike kiselog mleka
Priprema:
Možda vas zanima:
Dodajte samo jedan sastojak u kačamak i biće neodoljiv: Za ovaj trik treba da zna svaka domaćica
Od kukuruznog brašna se prave mnoga domaća, zdrava jela koja su često na trpezi u svakoj kući.

Doručak koji čisti creva: U starinsko jelo dodajte 1 sastojak i dobićete zdrav obrok koji drži sitost tokom celog dana
Donosimo vam najbolji recept za kačamak koji čisti creva.
Možda vas zanima:
Dodajte samo jedan sastojak u kačamak i biće neodoljiv: Za ovaj trik treba da zna svaka domaćica
Od kukuruznog brašna se prave mnoga domaća, zdrava jela koja su često na trpezi u svakoj kući.

Doručak koji čisti creva: U starinsko jelo dodajte 1 sastojak i dobićete zdrav obrok koji drži sitost tokom celog dana
Donosimo vam najbolji recept za kačamak koji čisti creva.
Možda vas zanima:
Dodajte samo jedan sastojak u kačamak i biće neodoljiv: Za ovaj trik treba da zna svaka domaćica
Od kukuruznog brašna se prave mnoga domaća, zdrava jela koja su često na trpezi u svakoj kući.

Doručak koji čisti creva: U starinsko jelo dodajte 1 sastojak i dobićete zdrav obrok koji drži sitost tokom celog dana
Donosimo vam najbolji recept za kačamak koji čisti creva.
Oljušten i na polovine isečen krompir kratko kuvajte u posoljenoj vodi, nakon toga odjednom sipajte kukuruzno brašno i napravite rupu na sredini (da bi se ravnomerno skuvalo).
Mešajte sve vreme, pa smanjite vatru i ostavite da se kuva još dvadesetak minuta. Ukupno vreme kuvanja kačamaka treba da bude oko 40 minuta.
Na kraju varjačom dobro izlupajte masu udarajući u zidove šerpe da se potpuno, gusto sjedine krompir i brašno.
Odvojeno pomešajte mleko, sir i kiselo mleko, pa dodajte u kačamak. Sve još jednom dobro promešajte i poslužite

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite
Komentari(0)