BRZO I ZDRAVO JELO Zapečeni karfiol - ručak koji ćete obožavati, gotov za pola sata

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.

BRZO I ZDRAVO JELO Zapečeni karfiol - ručak koji ćete obožavati, gotov za pola sata
Shutterstock

Za pripremu ovog jela biće potrebni sledeći sastojci:

1veća  glavica karfiola

1 kašika maslinovog ulja

Možda vas zanima:

kupus

ZDRAVLJE NA TANJIRU Kupus, evo zašto treba često konzumirati omiljeno srpsko jelo

Zanimljivosti

20:00

22 avgust, 2024

Kupus, povrće koje često koristimo u srpskoj kuhinji, izuzetno je zdrav. Ovaj jednostavni list može postati vaš najbolji saveznik u borbi protiv različitih zdravstvenih tegoba. Bilo da ga konzumirate u vidu ukusnog obroka, salate ili koristite spolja, kao obloge za različite probleme, kupus nudi širok spektar blagotvornih svojstava koja mogu značajno poboljšati vaše zdravlje.

Možda vas zanima:

kupus

ZDRAVLJE NA TANJIRU Kupus, evo zašto treba često konzumirati omiljeno srpsko jelo

Zanimljivosti

20:00

22 avgust, 2024

Kupus, povrće koje često koristimo u srpskoj kuhinji, izuzetno je zdrav. Ovaj jednostavni list može postati vaš najbolji saveznik u borbi protiv različitih zdravstvenih tegoba. Bilo da ga konzumirate u vidu ukusnog obroka, salate ili koristite spolja, kao obloge za različite probleme, kupus nudi širok spektar blagotvornih svojstava koja mogu značajno poboljšati vaše zdravlje.

Možda vas zanima:

kupus

ZDRAVLJE NA TANJIRU Kupus, evo zašto treba često konzumirati omiljeno srpsko jelo

Zanimljivosti

20:00

22 avgust, 2024

Kupus, povrće koje često koristimo u srpskoj kuhinji, izuzetno je zdrav. Ovaj jednostavni list može postati vaš najbolji saveznik u borbi protiv različitih zdravstvenih tegoba. Bilo da ga konzumirate u vidu ukusnog obroka, salate ili koristite spolja, kao obloge za različite probleme, kupus nudi širok spektar blagotvornih svojstava koja mogu značajno poboljšati vaše zdravlje.

300 ml gustog jogurta

sok od jednog limuna

1 kašika kima

5 čena zgnječenog belog luka

1 kašika karija u prahu

0,5 kašičice bibera

2 kašičice soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i premažite tepsiju uljem (možete koristiti i vatrostalnu posudu). Dobro operite karfiol i uklonite zeleno lišće s njega. U posudi promešajte jogurt s limunovim sokom, dodajte začine i sve dobro promešajte. Umačite deo po deo karfiola u prethodno pripremljenu marinadu i slažite u posudu za pečenje.

Peći 30-40 minuta. Marinada će stvoriti lepu hrskavu koricu na površini karfiola.

Izvadite iz rerne, ohladite desetak minuta i servirajte sa zelenom salatom.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading