KRALJICA POVRĆA Crvena paprika je riznica ZDRAVLJA, iznenadićete se koliko samo ima VITAMINA C
Crvena paprika ili slatka paprika ima mnogo zdravstvenih prednosti koje je korisno znati. Dakle, neka crvena paprika češće nađe mesto na vašoj trpezi kako biste iskoristili sve njene zdravstvene prednosti.
Crvena paprika u ishrani je ogromna podrška imunološkom sistemu, bogata je vitaminom C, koji je moćan antioksidans. Vitamin C pomaže u borbi protiv oštećenja ćelija, jača odgovor imunog sistema na mikrobe i ima protivupalno dejstvo. Osim toga, crvena paprika sadrži i vitamin A, koji podržava zdravlje očiju i kože, kao i bela krvna zrnca.
Vitamin A i beta-karoten u crvenoj paprici, kojim obiluje, pružaju podršku vašem vidu i opštem zdravlju očiju. Takođe su korisni za zdravlje kože, zarastanje rana i rast belih krvnih zrnaca.
Crvena paprika je izvor vitamina, minerala i antioksidanata. Pored vitamina C i A, sadrži i kalcijum, vitamin E, gvožđe, kalijum, magnezijum, beta-karoten, vitamin B6, folnu kiselinu, niacin i vitamin K1. Na primer, pola šolje sirove crvene paprike pruža 47% preporučenog dnevnog unosa vitamina A i 159% preporučenog unosa vitamina C.
Možda vas zanima:
ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!
Biljni preparati koji se koriste u borbi protiv bolesti i napada štetočina imaju značajan efekat u zaštiti biljaka, a svaki proizvođač može ih napraviti na sopstvenom gazdinstvu uz malo izdvojenog vremena i dobru volju. Evo nekoliko prirodnih preparata koji se koriste za zaštitu biljaka:
DA LI ZNATE Najzdravija biljka na svetu uspeva u Srbiji, iznenadićete se kada pročitate koja!
Potočarka je vekovima poznata kao izuzetno hranljiva biljka, ne samo za nepca, već i za iscelenje. Njena upotreba nije samo kulinarska, već i medicinska, ali i dekorativna. Smatra se najstarijim lisnatim povrćem, bliskom rođakom zelene salate, kupusa i rukole, koja se danas uzgaja širom sveta, posebno u umerenim klimatskim zonama.
Možda vas zanima:
ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!
Biljni preparati koji se koriste u borbi protiv bolesti i napada štetočina imaju značajan efekat u zaštiti biljaka, a svaki proizvođač može ih napraviti na sopstvenom gazdinstvu uz malo izdvojenog vremena i dobru volju. Evo nekoliko prirodnih preparata koji se koriste za zaštitu biljaka:
DA LI ZNATE Najzdravija biljka na svetu uspeva u Srbiji, iznenadićete se kada pročitate koja!
Potočarka je vekovima poznata kao izuzetno hranljiva biljka, ne samo za nepca, već i za iscelenje. Njena upotreba nije samo kulinarska, već i medicinska, ali i dekorativna. Smatra se najstarijim lisnatim povrćem, bliskom rođakom zelene salate, kupusa i rukole, koja se danas uzgaja širom sveta, posebno u umerenim klimatskim zonama.
Možda vas zanima:
ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!
Biljni preparati koji se koriste u borbi protiv bolesti i napada štetočina imaju značajan efekat u zaštiti biljaka, a svaki proizvođač može ih napraviti na sopstvenom gazdinstvu uz malo izdvojenog vremena i dobru volju. Evo nekoliko prirodnih preparata koji se koriste za zaštitu biljaka:
DA LI ZNATE Najzdravija biljka na svetu uspeva u Srbiji, iznenadićete se kada pročitate koja!
Potočarka je vekovima poznata kao izuzetno hranljiva biljka, ne samo za nepca, već i za iscelenje. Njena upotreba nije samo kulinarska, već i medicinska, ali i dekorativna. Smatra se najstarijim lisnatim povrćem, bliskom rođakom zelene salate, kupusa i rukole, koja se danas uzgaja širom sveta, posebno u umerenim klimatskim zonama.
Crvena paprika je široko dostupna u supermarketima i na pijacama. Možete je koristiti u raznim jelima, kao što su salate, variva, umaci, punjene paprike i još mnogo toga.
Neki ljudi mogu imati problema sa varenjem spoljašnje kože crvene paprike. Za njih je preporučljivo peći paprike i ukloniti kožu kako bi se lakše svarile.
Dakle, neka crvena paprika češće nađe mesto na vašoj trpezi kako biste iskoristili sve njene zdravstvene prednosti!
Crvena papriku možete koristiti u raznim jelima, svežu i u salatama.
Dodajte iseckane crvene paprike u sveže salate. One će dodati hrskavost, slatkoću i bogatstvo boja.
Punjene paprike: Napunite crvene paprike mlevenim mesom, pirinčem, povrćem ili drugim sastojcima po vašem izboru. Pecite ih u rerni dok ne postanu mekane i sočne.
Dinstane paprike: Iseckajte crvenu papriku na trake i dinstajte je sa lukom, belim lukom i drugim povrćem. Ovo je odličan prilog uz meso ili ribu.
Ajvar je tradicionalna balkanska namirnica napravljena od pečenih crvenih paprika, belog luka, ulja i začina. Možete ga koristiti kao namaz, dodatak jelima ili umak.
Pripremite crvenu papriku za zimnicu. Na primer, možete napraviti crvene paprike tako što ćete ih očistiti, obariti u slanoj vodi, staviti u tegle i preliti sirćetom, šećerom i začinima Takođe, možete napraviti poparenu crvenu papriku tako što ćete je iseći na četiri dela i preliti je ključalom mešavinom vode, sirćeta, šećera, soli, konzervansa i vinobrana.
Dodajte iseckane crvene paprike u umake, čorbe i variva. One će obogatiti ukus i dodati boju.
Ispecite crvene paprike na roštilju ili u rerni dok ne postanu mekane i blago karamelizovane. Poslužite ih kao prilog ili dodatak drugim jelima.
Zapamtite da crvena paprika nije samo ukusna, već i veoma zdrava zbog visokog sadržaja vitamina C i drugih hranljivih materija. Uživajte u njenim raznovrsnim ukusima a na korist zdravlju.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)