KRALJICA POVRĆA Crvena paprika je riznica ZDRAVLJA, iznenadićete se koliko samo ima VITAMINA C

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Crvena paprika ili slatka paprika ima mnogo zdravstvenih prednosti koje je korisno znati. Dakle, neka crvena paprika češće nađe mesto na vašoj trpezi kako biste iskoristili sve njene zdravstvene prednosti.

paprika
rina

Crvena paprika u ishrani je ogromna podrška imunološkom sistemu, bogata je vitaminom C, koji je moćan antioksidans. Vitamin C pomaže u borbi protiv oštećenja ćelija, jača odgovor imunog sistema na mikrobe i ima protivupalno dejstvo. Osim toga, crvena paprika sadrži i vitamin A, koji podržava zdravlje očiju i kože, kao i bela krvna zrnca.

Vitamin A i beta-karoten u crvenoj paprici, kojim obiluje, pružaju podršku vašem vidu i opštem zdravlju očiju. Takođe su korisni za zdravlje kože, zarastanje rana i rast belih krvnih zrnaca.

Crvena paprika je izvor vitamina, minerala i antioksidanata. Pored vitamina C i A, sadrži i kalcijum, vitamin E, gvožđe, kalijum, magnezijum, beta-karoten, vitamin B6, folnu kiselinu, niacin i vitamin K1. Na primer, pola šolje sirove crvene paprike pruža 47% preporučenog dnevnog unosa vitamina A i 159% preporučenog unosa vitamina C.

Možda vas zanima:

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

Aktuelno

18:00

24 mart, 2024

Biljni preparati koji se koriste u borbi protiv bolesti i napada štetočina imaju značajan efekat u zaštiti biljaka, a svaki proizvođač može ih napraviti na sopstvenom gazdinstvu uz malo izdvojenog vremena i dobru volju. Evo nekoliko prirodnih preparata koji se koriste za zaštitu biljaka:

Možda vas zanima:

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

Aktuelno

18:00

24 mart, 2024

Biljni preparati koji se koriste u borbi protiv bolesti i napada štetočina imaju značajan efekat u zaštiti biljaka, a svaki proizvođač može ih napraviti na sopstvenom gazdinstvu uz malo izdvojenog vremena i dobru volju. Evo nekoliko prirodnih preparata koji se koriste za zaštitu biljaka:

Možda vas zanima:

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

Aktuelno

18:00

24 mart, 2024

Biljni preparati koji se koriste u borbi protiv bolesti i napada štetočina imaju značajan efekat u zaštiti biljaka, a svaki proizvođač može ih napraviti na sopstvenom gazdinstvu uz malo izdvojenog vremena i dobru volju. Evo nekoliko prirodnih preparata koji se koriste za zaštitu biljaka:

Crvena paprika je široko dostupna u supermarketima i na pijacama. Možete je koristiti u raznim jelima, kao što su salate, variva, umaci, punjene paprike i još mnogo toga.

Neki ljudi mogu imati problema sa varenjem spoljašnje kože crvene paprike. Za njih je preporučljivo peći paprike i ukloniti kožu kako bi se lakše svarile.

Dakle, neka crvena paprika češće nađe mesto na vašoj trpezi kako biste iskoristili sve njene zdravstvene prednosti!

Crvena papriku možete koristiti u raznim jelima, svežu i u salatama.

Dodajte iseckane crvene paprike u sveže salate. One će dodati hrskavost, slatkoću i bogatstvo boja.

Punjene paprike: Napunite crvene paprike mlevenim mesom, pirinčem, povrćem ili drugim sastojcima po vašem izboru. Pecite ih u rerni dok ne postanu mekane i sočne.

Dinstane paprike: Iseckajte crvenu papriku na trake i dinstajte je sa lukom, belim lukom i drugim povrćem. Ovo je odličan prilog uz meso ili ribu.

Ajvar je tradicionalna balkanska namirnica napravljena od pečenih crvenih paprika, belog luka, ulja i začina. Možete ga koristiti kao namaz, dodatak jelima ili umak.

Pripremite crvenu papriku za zimnicu. Na primer, možete napraviti crvene paprike tako što ćete ih očistiti, obariti u slanoj vodi, staviti u tegle i preliti sirćetom, šećerom i začinima Takođe, možete napraviti poparenu crvenu papriku tako što ćete je iseći na četiri dela i preliti je ključalom mešavinom vode, sirćeta, šećera, soli, konzervansa i vinobrana.

Dodajte iseckane crvene paprike u umake, čorbe i variva. One će obogatiti ukus i dodati boju.

Ispecite crvene paprike na roštilju ili u rerni dok ne postanu mekane i blago karamelizovane. Poslužite ih kao prilog ili dodatak drugim jelima.

Zapamtite da crvena paprika nije samo ukusna, već i veoma zdrava zbog visokog sadržaja vitamina C i drugih hranljivih materija. Uživajte u njenim raznovrsnim ukusima a na korist zdravlju.

Komentari(0)

Loading