NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah

posni recepti
Printscreen/Youtube

Da bi posle ručka bili skroz zadovolji, mora da se nađe i neka poslastica na stolu.

Sada je pred vama nešto prelepo, a u pitanju je posni kolač sa rendanim jabukama.

Prosto je neodoljiv, sprema se brzinom svetlosti, a lagan da vam neće teško pasti na stomak.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebni sastojci i recept:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

brašno - 3 čaše

ulje - 1 čaša

prašak za pecivo - 1 kesica

rendane jabuke - 4 čaše

šećer - 3 čaše

Način pripreme:

Izrendajte jabuke, pa ih pomešajte sa uljem i šećerom.

Kompaktnu masu ostavite da odstoji tri sata.

Potom dodati kesicu praška za pecivo i tri čaše brašna.

Dobijenu smesu pecite na srednjoj temperaturi dok ne dobije zlatnu boju.

Uživajte u ovom slatkom kolaču.


supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading