NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah

Da bi posle ručka bili skroz zadovolji, mora da se nađe i neka poslastica na stolu.
Sada je pred vama nešto prelepo, a u pitanju je posni kolač sa rendanim jabukama.
Prosto je neodoljiv, sprema se brzinom svetlosti, a lagan da vam neće teško pasti na stomak.
Možda vas zanima:

MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Možda vas zanima:

MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Možda vas zanima:

MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Potrebni sastojci i recept:
Možda vas zanima:

MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Možda vas zanima:

MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
brašno - 3 čaše
ulje - 1 čaša
prašak za pecivo - 1 kesica
rendane jabuke - 4 čaše
šećer - 3 čaše
Način pripreme:
Izrendajte jabuke, pa ih pomešajte sa uljem i šećerom.
Kompaktnu masu ostavite da odstoji tri sata.
Potom dodati kesicu praška za pecivo i tri čaše brašna.
Dobijenu smesu pecite na srednjoj temperaturi dok ne dobije zlatnu boju.
Uživajte u ovom slatkom kolaču.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)