MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač

posni recepti
Printscreen/Youtube

Počeo je Uskršnji post, a pored raznih kuvanih jela ljudi razmišljaju i sa čime da se zaslade.

Monasi sa Hilandara imaju jedan sjajan specijalitet, a u pitanju je manastirski krompir iz rerne koji je toliko sočan i ukusan da od same pripreme voda kreće na usta.

Da biste posle tako dobrog priloga bili još zadovoljniji tu je za vas svetogorski jafa kolač koji koji monasi u manastiru redovno prave.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema ove poslastice je jednostavna, a obara sa nogu koliko je dobar.

Nema šanse da se nekome ne svidi.

Svi sastojci i recept su tu:

čokolada za kuvanje - 150 grama

džem - 6 kašika

džem od kajsije

šećer - 10 kašika

suvo grožđe - šaka ili dve

cimet - 1 kesica

seckani orah - 1 šaka

kora od 1 limuna i sok od jedne pomorandže + 1 pomorandža

mlaka voda - 1/4

prašak za pecivo - 1 kašika

brašno - 500 grama

Priprema:

Džem i šećer izmiksati u mikseru da se dobije jedinstvena smesa.

U smesu dodamo malo vode, cimet, narendamo koru od limuna i sok od pomorandže, orahe, suvo grožđe i polako, uz mešanje, dodamo brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Izmiksati dobro i smesu preručiti u teflonski pleh za pečenje (ako nemate teflonski pleh, onda običan pleh obložite papirom za pečenje).

Ako je potrebno vlažnim rukama poravnajte površinu da bude glatka.

Ubacite pleh u umereno zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta.

Dok je još vruć, kolač premažite sa 3-4 kašike džema od kajsije, pa ga prelijte rastopljenom čokoladom.

Uživajte u ovom kolaču monaha koji je izvrstan.


Komentari(0)

Loading