Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.

Ako postite, a volite da se zasladite jednostavnim i ukusnim kolačem, isprobajte kolač s višnjama, s merom "na čaše".
Reč je o kolaču koji podseća na krambl teksturom, a veoma je slastan i sočan, te ga rado možete jesti i u mrsnim danima.
Što duže bude stajao, sve je ukusniji, pa ga možete jesti i sutradan (ako opstane).
Možda vas zanima:

NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Možda vas zanima:

NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Možda vas zanima:

NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Kao meru možete koristiti čašu od 2 decilitra.
SASTOJCI:
2 čaše mekog brašna
2 čaše griza
čaša šećera
prstohvat soli
kesica (15 gr) praška za pecivo
900 gr zamrznutih višanja
1 vanilin šećer
malo manje od jedne čaše šećera
kašičica cimeta
pola čaše ulja
PRIPREMA:
U činiju sipajte dve čaše brašna. Dodajte čašu šećera, prstohvat soli, pa dve čaše griza. Dodajte kesicu praška za pecivo. Dobro promešajte.
Podelite smesu suvih sastojaka na tri približno jednaka dela.
Pripremite 900 gr odmrznutih višanja. Višnje ne cedite. Sipajte u njih jednu kesicu vanilin šećera, jednu nepunu čašu šećera, jednu kašičicu cimeta i pola čaše ulja. Dobro promešati dok se ne sjedini.
Pleh podmažite margarinom ili puterom (ukoliko ne pravite posno), pa sipajte prvi deo suvih sastojaka i rasporedite kašikom. Dodajte polovinu smese od višanja. Dodajte drugi red suvih sastojaka. Izravnati. Zatim, drugu polovinu smese od višanja. Za kraj, treći deo suvih sastojaka. Narendajte malo margarina i, ukoliko vam je ostalo još soka od višanja, dodajte preko da bude još sočnije. Možete posuti sa malo šećera.
Ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni 40 minuta.
Sačekajte da se ohladi i secite.
(espreso)

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje

STARINSKA PITA SA JABUKAMA KOJA SE TOPI U USTIMA: Naše bake je spremaju na POSEBAN NAČIN, recept će svi TRAŽITI
Starinska pita sa jabukama će vas vratiti u detinjstvo čim osetite ukus bakine kuhinje
Komentari(0)