Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Ako postite, a volite da se zasladite jednostavnim i ukusnim kolačem, isprobajte kolač s višnjama, s merom "na čaše".
Reč je o kolaču koji podseća na krambl teksturom, a veoma je slastan i sočan, te ga rado možete jesti i u mrsnim danima.
Što duže bude stajao, sve je ukusniji, pa ga možete jesti i sutradan (ako opstane).
Možda vas zanima:
NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Možda vas zanima:
NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Možda vas zanima:
NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Kao meru možete koristiti čašu od 2 decilitra.
SASTOJCI:
2 čaše mekog brašna
2 čaše griza
čaša šećera
prstohvat soli
kesica (15 gr) praška za pecivo
900 gr zamrznutih višanja
1 vanilin šećer
malo manje od jedne čaše šećera
kašičica cimeta
pola čaše ulja
PRIPREMA:
U činiju sipajte dve čaše brašna. Dodajte čašu šećera, prstohvat soli, pa dve čaše griza. Dodajte kesicu praška za pecivo. Dobro promešajte.
Podelite smesu suvih sastojaka na tri približno jednaka dela.
Pripremite 900 gr odmrznutih višanja. Višnje ne cedite. Sipajte u njih jednu kesicu vanilin šećera, jednu nepunu čašu šećera, jednu kašičicu cimeta i pola čaše ulja. Dobro promešati dok se ne sjedini.
Pleh podmažite margarinom ili puterom (ukoliko ne pravite posno), pa sipajte prvi deo suvih sastojaka i rasporedite kašikom. Dodajte polovinu smese od višanja. Dodajte drugi red suvih sastojaka. Izravnati. Zatim, drugu polovinu smese od višanja. Za kraj, treći deo suvih sastojaka. Narendajte malo margarina i, ukoliko vam je ostalo još soka od višanja, dodajte preko da bude još sočnije. Možete posuti sa malo šećera.
Ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni 40 minuta.
Sačekajte da se ohladi i secite.
(espreso)
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
Komentari(0)