Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.

Ako postite, a volite da se zasladite jednostavnim i ukusnim kolačem, isprobajte kolač s višnjama, s merom "na čaše".
Reč je o kolaču koji podseća na krambl teksturom, a veoma je slastan i sočan, te ga rado možete jesti i u mrsnim danima.
Što duže bude stajao, sve je ukusniji, pa ga možete jesti i sutradan (ako opstane).
Možda vas zanima:

NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Možda vas zanima:

NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Možda vas zanima:

NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah

POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Kao meru možete koristiti čašu od 2 decilitra.
SASTOJCI:
2 čaše mekog brašna
2 čaše griza
čaša šećera
prstohvat soli
kesica (15 gr) praška za pecivo
900 gr zamrznutih višanja
1 vanilin šećer
malo manje od jedne čaše šećera
kašičica cimeta
pola čaše ulja
PRIPREMA:
U činiju sipajte dve čaše brašna. Dodajte čašu šećera, prstohvat soli, pa dve čaše griza. Dodajte kesicu praška za pecivo. Dobro promešajte.
Podelite smesu suvih sastojaka na tri približno jednaka dela.
Pripremite 900 gr odmrznutih višanja. Višnje ne cedite. Sipajte u njih jednu kesicu vanilin šećera, jednu nepunu čašu šećera, jednu kašičicu cimeta i pola čaše ulja. Dobro promešati dok se ne sjedini.
Pleh podmažite margarinom ili puterom (ukoliko ne pravite posno), pa sipajte prvi deo suvih sastojaka i rasporedite kašikom. Dodajte polovinu smese od višanja. Dodajte drugi red suvih sastojaka. Izravnati. Zatim, drugu polovinu smese od višanja. Za kraj, treći deo suvih sastojaka. Narendajte malo margarina i, ukoliko vam je ostalo još soka od višanja, dodajte preko da bude još sočnije. Možete posuti sa malo šećera.
Ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni 40 minuta.
Sačekajte da se ohladi i secite.
(espreso)

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće
Komentari(0)