POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
                                Ako razmišljate šta da spremate tokom Uskršnjeg posta, a da to nisu samo kuvana jela i poslastice, onda ste na pravom mestu.
Znamo da svi vole da se zaslade sa ukusnom poslasticom, a jedna baš takva je posna žito torta na vodi. Jeftina, lagana, a jedna od najlepših.
Mnogi kada su posne slave spremaju razne posne torte, ali i jedna u toku posta je pun pogodak, jer će vam lagano leći na stomak, a bićete siti baš dugo.
Možda vas zanima:
            MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
            NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
Možda vas zanima:
            MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
            NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
Možda vas zanima:
            MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
            NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
Kremasta, sočna, a već na prvi zalogaj će vas osvojiti.
Sprema se za rozen korama, kukuruzom, tunjevinom kiselim krastavcima...
Ima čak tri fila, božanstvena je.
Svi sastojci i recept:
rendani posni kačkavalj - 200 grama
rozen kore - jedno pakovanje
šargarepe - 4 srednje
gustin - 3 kašike
kiseli krastavci - 5
posni majonez - 250 grama
kukuruz šećerac - 400 grama ili jedna manja konzerva od 340 g
voda
tunjevina - 300 grama
posni margarin - 70 grama
Priprema:
Sipajte oko dva decilitra vode u jednu šerpicu i zagrejte do ključanja.
Čim proključa dodajte gustin, koji ste pre toga posebno umešali u činijici sa vodom.
Mešajte sve vreme dok se ne razbiju grudvice, smesa će kroz par minuta postati gusta i možete da je sklonite sa ringle.
Pripazite samo da ne zagori.
U fil se dodajte margarin i mešajte sve dok se ne istopi.
Zatim odložite fil da se ohladi, a slobodno možete i u frižider na 10 minuta.
Uzmite tri činije, a zatim u jednu stavite tinjevinu, u drugu kukuruz, pa u treću šargarepu.
Kada sve odvojite, podjednako im dodajte fil i majonez.
U fil sa kukuruzom ili tunjevinom, dodajte iseckane kisele krastavce na kockice.
Stavite jednu rozen koru i premažite je sa filom od kukuruza, pa preko stavite drugu koru.
Drugi fil može da ide od tunjevine, a treći sa šargarepom.
Kada preklopite poslednjom korom, odmah je premažite majonezom i po želji stavite posni kačkavalj.
Posnu slanu tortu stavite u frižider na 3 sata da se ohladi, a nakon toga uživajte u njoj.
                                                                                            
                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
            Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
            Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
            Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
            Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
            Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
                
            
            
Komentari(0)