POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu

slana torta
Printscreen/Youtube

Ako razmišljate šta da spremate tokom Uskršnjeg posta, a da to nisu samo kuvana jela i poslastice, onda ste na pravom mestu.

Znamo da svi vole da se zaslade sa ukusnom poslasticom, a jedna baš takva je posna žito torta na vodi. Jeftina, lagana, a jedna od najlepših.

Mnogi kada su posne slave spremaju razne posne torte, ali i jedna u toku posta je pun pogodak, jer će vam lagano leći na stomak, a bićete siti baš dugo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kremasta, sočna, a već na prvi zalogaj će vas osvojiti.

Sprema se za rozen korama, kukuruzom, tunjevinom kiselim krastavcima...

Ima čak tri fila, božanstvena je.

Svi sastojci i recept:

rendani posni kačkavalj - 200 grama

rozen kore - jedno pakovanje

šargarepe - 4 srednje

gustin - 3 kašike

kiseli krastavci - 5

posni majonez - 250 grama

kukuruz šećerac - 400 grama ili jedna manja konzerva od 340 g

voda

tunjevina - 300 grama

posni margarin - 70 grama

Priprema:

Sipajte oko dva decilitra vode u jednu šerpicu i zagrejte do ključanja.

Čim proključa dodajte gustin, koji ste pre toga posebno umešali u činijici sa vodom.

Mešajte sve vreme dok se ne razbiju grudvice, smesa će kroz par minuta postati gusta i možete da je sklonite sa ringle.

Pripazite samo da ne zagori.

U fil se dodajte margarin i mešajte sve dok se ne istopi.

Zatim odložite fil da se ohladi, a slobodno možete i u frižider na 10 minuta.

Uzmite tri činije, a zatim u jednu stavite tinjevinu, u drugu kukuruz, pa u treću šargarepu.

Kada sve odvojite, podjednako im dodajte fil i majonez.

U fil sa kukuruzom ili tunjevinom, dodajte iseckane kisele krastavce na kockice.

Stavite jednu rozen koru i premažite je sa filom od kukuruza, pa preko stavite drugu koru.

Drugi fil može da ide od tunjevine, a treći sa šargarepom.

Kada preklopite poslednjom korom, odmah je premažite majonezom i po želji stavite posni kačkavalj.

Posnu slanu tortu stavite u frižider na 3 sata da se ohladi, a nakon toga uživajte u njoj.


kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading