POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Ako razmišljate šta da spremate tokom Uskršnjeg posta, a da to nisu samo kuvana jela i poslastice, onda ste na pravom mestu.
Znamo da svi vole da se zaslade sa ukusnom poslasticom, a jedna baš takva je posna žito torta na vodi. Jeftina, lagana, a jedna od najlepših.
Mnogi kada su posne slave spremaju razne posne torte, ali i jedna u toku posta je pun pogodak, jer će vam lagano leći na stomak, a bićete siti baš dugo.
Možda vas zanima:
MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
Možda vas zanima:
MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
Možda vas zanima:
MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
Kremasta, sočna, a već na prvi zalogaj će vas osvojiti.
Sprema se za rozen korama, kukuruzom, tunjevinom kiselim krastavcima...
Ima čak tri fila, božanstvena je.
Svi sastojci i recept:
rendani posni kačkavalj - 200 grama
rozen kore - jedno pakovanje
šargarepe - 4 srednje
gustin - 3 kašike
kiseli krastavci - 5
posni majonez - 250 grama
kukuruz šećerac - 400 grama ili jedna manja konzerva od 340 g
voda
tunjevina - 300 grama
posni margarin - 70 grama
Priprema:
Sipajte oko dva decilitra vode u jednu šerpicu i zagrejte do ključanja.
Čim proključa dodajte gustin, koji ste pre toga posebno umešali u činijici sa vodom.
Mešajte sve vreme dok se ne razbiju grudvice, smesa će kroz par minuta postati gusta i možete da je sklonite sa ringle.
Pripazite samo da ne zagori.
U fil se dodajte margarin i mešajte sve dok se ne istopi.
Zatim odložite fil da se ohladi, a slobodno možete i u frižider na 10 minuta.
Uzmite tri činije, a zatim u jednu stavite tinjevinu, u drugu kukuruz, pa u treću šargarepu.
Kada sve odvojite, podjednako im dodajte fil i majonez.
U fil sa kukuruzom ili tunjevinom, dodajte iseckane kisele krastavce na kockice.
Stavite jednu rozen koru i premažite je sa filom od kukuruza, pa preko stavite drugu koru.
Drugi fil može da ide od tunjevine, a treći sa šargarepom.
Kada preklopite poslednjom korom, odmah je premažite majonezom i po želji stavite posni kačkavalj.
Posnu slanu tortu stavite u frižider na 3 sata da se ohladi, a nakon toga uživajte u njoj.
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Saznajte kako se pravi posna sarma koja se ne raspada uz jedan trik. Otkrivamo tajni sastojak koji menja meso i drži svaki smotuljak čvrsto.
Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju posnu sarmu jer se fil često rasipa, a listovi kupusa deluju prazno bez mesa.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Komentari(0)