POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu

slana torta
Printscreen/Youtube

Ako razmišljate šta da spremate tokom Uskršnjeg posta, a da to nisu samo kuvana jela i poslastice, onda ste na pravom mestu.

Znamo da svi vole da se zaslade sa ukusnom poslasticom, a jedna baš takva je posna žito torta na vodi. Jeftina, lagana, a jedna od najlepših.

Mnogi kada su posne slave spremaju razne posne torte, ali i jedna u toku posta je pun pogodak, jer će vam lagano leći na stomak, a bićete siti baš dugo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kremasta, sočna, a već na prvi zalogaj će vas osvojiti.

Sprema se za rozen korama, kukuruzom, tunjevinom kiselim krastavcima...

Ima čak tri fila, božanstvena je.

Svi sastojci i recept:

rendani posni kačkavalj - 200 grama

rozen kore - jedno pakovanje

šargarepe - 4 srednje

gustin - 3 kašike

kiseli krastavci - 5

posni majonez - 250 grama

kukuruz šećerac - 400 grama ili jedna manja konzerva od 340 g

voda

tunjevina - 300 grama

posni margarin - 70 grama

Priprema:

Sipajte oko dva decilitra vode u jednu šerpicu i zagrejte do ključanja.

Čim proključa dodajte gustin, koji ste pre toga posebno umešali u činijici sa vodom.

Mešajte sve vreme dok se ne razbiju grudvice, smesa će kroz par minuta postati gusta i možete da je sklonite sa ringle.

Pripazite samo da ne zagori.

U fil se dodajte margarin i mešajte sve dok se ne istopi.

Zatim odložite fil da se ohladi, a slobodno možete i u frižider na 10 minuta.

Uzmite tri činije, a zatim u jednu stavite tinjevinu, u drugu kukuruz, pa u treću šargarepu.

Kada sve odvojite, podjednako im dodajte fil i majonez.

U fil sa kukuruzom ili tunjevinom, dodajte iseckane kisele krastavce na kockice.

Stavite jednu rozen koru i premažite je sa filom od kukuruza, pa preko stavite drugu koru.

Drugi fil može da ide od tunjevine, a treći sa šargarepom.

Kada preklopite poslednjom korom, odmah je premažite majonezom i po želji stavite posni kačkavalj.

Posnu slanu tortu stavite u frižider na 3 sata da se ohladi, a nakon toga uživajte u njoj.


Komentari(0)

Loading