Umesto u brašno, ribu uvaljajte u ovu namirnicu: Biće sočnija, hrskavija i neće upiti višak ulja
Umesto u brašno, ribu uvaljajte u ovu kukuruzni skrob.
Pržena riba je prava poslastica jer nudi savršenu kombinaciju meke unutrašnjosti i hrskave kore. Iako je takva riba veoma ukusna, često se susrećemo sa jednim problemom: paniranje sa brašnom ima tendenciju da upije previše ulja, čineći ribu masnom i teškom.
I upravo to mnoge odvraća od toga da češće spremaju prženu ribu.
Zašto pripremati ribu bez brašna?
Možda vas zanima:
SANJALI STE RIBU? Jedan detalj nagoveštava nevolje
Snovi o ribama mogu imati različita značenja i tumačenja.
GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO Dugo smo bili ubeđeni da je ova hrana posna, a ustvari nije - evo i zašto
Dan kada u crkvenom kalendaru stoji „riba“ – tada se jede posna hrana, ali je dozvoljena i riba i vino.
Možda vas zanima:
SANJALI STE RIBU? Jedan detalj nagoveštava nevolje
Snovi o ribama mogu imati različita značenja i tumačenja.
GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO Dugo smo bili ubeđeni da je ova hrana posna, a ustvari nije - evo i zašto
Dan kada u crkvenom kalendaru stoji „riba“ – tada se jede posna hrana, ali je dozvoljena i riba i vino.
Možda vas zanima:
SANJALI STE RIBU? Jedan detalj nagoveštava nevolje
Snovi o ribama mogu imati različita značenja i tumačenja.
GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO Dugo smo bili ubeđeni da je ova hrana posna, a ustvari nije - evo i zašto
Dan kada u crkvenom kalendaru stoji „riba“ – tada se jede posna hrana, ali je dozvoljena i riba i vino.
Priprema savršeno hrskave ribe može biti izazov. Tokom prženja, ključno je da se riba ravnomerno ispeče , ali da u isto vreme ostane sočna iznutra. Mnogo puta, paniranje sa brašnom nije najbolji izbor jer upija mnogo ulja, čineći ribu previše masnom.
Ali postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju teksturu – a možda ga još niste probali!
Tajna je u kukuruznom skrobu
Ovaj metod omogućava da riba ne upije višak ulja prilikom prženja, što obezbeđuje hrskavu koru, ali i dalje lakoću jela. Uz ovaj jednostavan trik, vaša riba će biti zdravija, manje masna i još hrskavija.
Kukuruzni skrob stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.
Napomena: Da biste osigurali da kukuruzni skrob deluje besprekorno i da riba bude savršeno hrskava, temperatura ulja je presudna. Ulje mora biti dovoljno vrelo pre nego što spustite ribu. Ako je ulje previše hladno, riba će duže stajati u masnoći i, uprkos skrobu, počeće da upija ulje. Koristite ulje sa visokom tačkom dimljenja, poput suncokretovog ili kukuruznog, i nikada ne pretrpavajte tiganj – pržite u manjim serijama.
Umočite svaki komad pržene ribe u kukuruzni skrob da ga potpuno prekrijete, a zatim ga pažljivo spustite u vrelo ulje. Pržite ribu do zlatno smeđe boje i hrskave, pa stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Ovako pripremljena riba zaista će oduševiti svojom hrskavom teksturom i ukusom, a da pritom nije previše masna. Videćete, više nikada je nećete valjati u brašno!
(Krstarica)
Umesto u brašno, ribu uvaljajte u ovu namirnicu: Biće sočnija, hrskavija i neće upiti višak ulja
Umesto u brašno, ribu uvaljajte u ovu kukuruzni skrob.
JOVAN JE BIO NAJLEPŠI SRBIN SREDNJEG VEKA I DESNA RUKA CARA DUŠANA: Zbog lepote radio ono što muškarci NE MOGU DA SMISLE (FOTO)
Stranica na Instagramu "Putevi srpske istorije" često objavljuje zanimljive priče iz srpske istorije o kojima smo malo znali, a jedna od njih je i priča o velmoži Jovanu Oliveru, desnoj ruci cara Dušana.
Najtačniji slovenski horoskop za 2026. godinu: Saznajte koje će biti ključne osobine, kao i šta vas čeka u finansijama, ljubavi i poslu
U slovenskoj tradiciji, svaka godina ima svoju mističnu životinju zaštitnicu. 2026. godina pripada Vuku, Vrebajućem Ljutu, koji simbolizuje mudrost, strategiju, oprez i skrivenu snagu.
Nisam špuijun i ne radim za CIA, ja sam Srbin pravoslavac! Amerikanac Čarls je došao u Srbiju iz inata, a zbog ovog rešio da ostane ovde!
Neobična životna priča američkog jutjubera Čarlsa Ketera koji je rešio da mu Srbija postane dom.
Iskonski lek ili pomodarstvo: Zovu ga „crno zlato“, a tvrde da čuva organizam od teških bolesti
„Crno zlato“ je postalo popularno nakon što je pomenuto u knjizi „Odeljenje za rak“ ruskog disidenta i nobelovca Aleksandra Solženjicina
Komentari(0)