POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.

posno medeno srce
Printscreen/Youtube

Posni kolači su ukusni i zdravi kolači koji se prave bez upotrebe namirnica životinjskog porekla. I idealni su za vegane i za ljude koji paze na ishranu i žele da unose manje kalorija.

Posni kolači mogu biti i zdraviji od običnih kolača jer se često koriste zdravije alternative za šećer i brašno. Med, javorov sirup, agava sirup ili kokosov šećer su odlične zamene za beli šećer.

Ovi kolači mogu biti jednako ukusni kao i oni koji se prave sa mlekom i jajima, a mi danas donosimo upravo takav recept za posno medeno srce.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Sastojci:

250 g brašna

150 g šećera

250 ml kisele vode

120 ml ulja

6 kašika džema od kajsija

3 kašike kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipate u podmazan pleh I pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema.

Glazura:

Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading