POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.
Posni kolači su ukusni i zdravi kolači koji se prave bez upotrebe namirnica životinjskog porekla. I idealni su za vegane i za ljude koji paze na ishranu i žele da unose manje kalorija.
Posni kolači mogu biti i zdraviji od običnih kolača jer se često koriste zdravije alternative za šećer i brašno. Med, javorov sirup, agava sirup ili kokosov šećer su odlične zamene za beli šećer.
Ovi kolači mogu biti jednako ukusni kao i oni koji se prave sa mlekom i jajima, a mi danas donosimo upravo takav recept za posno medeno srce.
Možda vas zanima:
MIRISNE Pijane kiflice, da sve čula UŽIVAJU!
Pijane kiflice su ukusan dezert još iz vremena naših baka, idealan je za sve koji vole starinske kolače, a uz njega će sigurno uživati cela porodica.
RECEPTI: Posne rozen korice sa čokoladom i pomorandžom, idealna poslastica za Vaskršnji post!
Stiže Veliki post, četrdeset dana će mnogi postiti, vredne domaćice su se već dale u razmišljanje šta da spremaju za dane posta. Evo odlične ideje, kolač koji će svi voleti.
Možda vas zanima:
MIRISNE Pijane kiflice, da sve čula UŽIVAJU!
Pijane kiflice su ukusan dezert još iz vremena naših baka, idealan je za sve koji vole starinske kolače, a uz njega će sigurno uživati cela porodica.
RECEPTI: Posne rozen korice sa čokoladom i pomorandžom, idealna poslastica za Vaskršnji post!
Stiže Veliki post, četrdeset dana će mnogi postiti, vredne domaćice su se već dale u razmišljanje šta da spremaju za dane posta. Evo odlične ideje, kolač koji će svi voleti.
Možda vas zanima:
MIRISNE Pijane kiflice, da sve čula UŽIVAJU!
Pijane kiflice su ukusan dezert još iz vremena naših baka, idealan je za sve koji vole starinske kolače, a uz njega će sigurno uživati cela porodica.
RECEPTI: Posne rozen korice sa čokoladom i pomorandžom, idealna poslastica za Vaskršnji post!
Stiže Veliki post, četrdeset dana će mnogi postiti, vredne domaćice su se već dale u razmišljanje šta da spremaju za dane posta. Evo odlične ideje, kolač koji će svi voleti.
Sastojci:
250 g brašna
150 g šećera
250 ml kisele vode
120 ml ulja
6 kašika džema od kajsija
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipate u podmazan pleh I pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema.
Glazura:
Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač.
Prijatno!
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Komentari(0)