ČUPAVCI NA STARINSKI NAČIN: Danima ostaju mekani kao pamuk
Donosimo vam starinski recept za najbolje čupavce koji ostaju mekani danima.
Sastojci:
Biskvit:
3 jaja;
13 kašika ulja;
1dl mleka;
16 kašika brašna;
1 prašak za pecivo;
1 vanilin šećer.
Preliv/glazura:
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ČUPAVCI BEZ PEČENJA: Letnji kolač sa kokosom mekan kao pena
Čupavci su nezaobilazni na srpskoj trpezi, a probajte i ovu verziju bez pečenja.
RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ČUPAVCI BEZ PEČENJA: Letnji kolač sa kokosom mekan kao pena
Čupavci su nezaobilazni na srpskoj trpezi, a probajte i ovu verziju bez pečenja.
RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ČUPAVCI BEZ PEČENJA: Letnji kolač sa kokosom mekan kao pena
Čupavci su nezaobilazni na srpskoj trpezi, a probajte i ovu verziju bez pečenja.
RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
1,5dl mleka;
150 g čokolade za kuvanje;
150 g maslaca;
200 g kokosovog brašna;
150 g šećera.
Priprema:
Umutite jaja, vanilin šećer i šećer - dodajte mleko i ulje, ali mešajte neprestano. Dodajte polovinu brašna - u drugu polovinu dodajte prašak za pecivo i promešajte. Zapravo je najbolje da brašno prosijete i tako dodate u smesu.
Pleh (srednje veličine) nauljite i pospite s malo brašna, sipajte smesu i pecite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite desetak do 15 minuta (kad se biskvit počne odvajati od pleha, gotov je).
Pečen biskvit ostavite da se malo ohladi, pa ga isecite na kocke. Glazuru pripremite tako što ćete prokuvati mleko sa šećerom (na laganoj vatri, pazite da mleko ne izgori). Kad mleko provri, dodajte maslac i čokoladu. Neprestano mešati dok smesa ponovo ne prokuva. Skinuti s šporeta i ohladiti smesu da bude mlaka.
Isečeni biskvit uvaljati u glazuru, a zatim u kokosovo brašnu. Postupak, naravno, ponovite sa svakom "kockom". Ako su kocke previše namočene u glazuru, sačekajte da se "ocede".
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
Odlična ideja za današnji ručak za sve one koji poste: Hranljive i ukusne ćufte kakve do sada niste probali
Još jedan omiljeni recept koji će vas oduševiti posebno u danima posta
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
Komentari(0)