ČUPAVCI NA STARINSKI NAČIN: Danima ostaju mekani kao pamuk
Donosimo vam starinski recept za najbolje čupavce koji ostaju mekani danima.
Sastojci:
Biskvit:
3 jaja;
10 kašika šećera;
13 kašika ulja;
1dl mleka;
16 kašika brašna;
1 prašak za pecivo;
1 vanilin šećer.
Preliv/glazura:
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
1,5dl mleka;
150 g čokolade za kuvanje;
150 g maslaca;
200 g kokosovog brašna;
150 g šećera.
Priprema:
Umutite jaja, vanilin šećer i šećer - dodajte mleko i ulje, ali mešajte neprestano. Dodajte polovinu brašna - u drugu polovinu dodajte prašak za pecivo i promešajte. Zapravo je najbolje da brašno prosijete i tako dodate u smesu.
Pleh (srednje veličine) nauljite i pospite s malo brašna, sipajte smesu i pecite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite desetak do 15 minuta (kad se biskvit počne odvajati od pleha, gotov je).
Pečen biskvit ostavite da se malo ohladi, pa ga isecite na kocke. Glazuru pripremite tako što ćete prokuvati mleko sa šećerom (na laganoj vatri, pazite da mleko ne izgori). Kad mleko provri, dodajte maslac i čokoladu. Neprestano mešati dok smesa ponovo ne prokuva. Skinuti s šporeta i ohladiti smesu da bude mlaka.
Isečeni biskvit uvaljati u glazuru, a zatim u kokosovo brašnu. Postupak, naravno, ponovite sa svakom "kockom". Ako su kocke previše namočene u glazuru, sačekajte da se "ocede".
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Komentari(0)