Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

Starinski recept za pravi mađarski gulaš – svaki zalogaj se prosto topi u ustima, a tajna je jedan poseban sastojak.
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan. Ovaj put isprobajte provereni, starinski recept.
Ako ste u dilemi šta da pripremite danas, predlažem da to bude mađarski gulaš – pravo, domaće uživanje u svakom zalogaju.
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
– 1 kg goveđeg mesa
– 4 glavice crnog luka
– 3 kašike slatke mlevene paprike
– pola kašike ljute mlevene paprike
– so
– biber
– 500 grama krompira
– pola litre paradajz sosa
– goveđi bujon
Priprema:
1. Četiri srednje glavice luka iseckajte i izdinstajte sa dve otopljene kašike masti, a kada luk omekša dodajte tri pune kašike slatke mlevene paprike i polovinu kašike ljute mlevene paprike (količinu ljute paprike prilagodite svom ukusu,)i dinstajte na laganijoj vatri nekoliko minuta dok paprika dobro ne pusti aromu. Ovaj korak je ključan jer je suština dobrog mađarkog gulaša u paprici koja se koristi u većoj količini. Takođe obratite pažnju da papriku przite na veoma niskoj temperaturi jer vrlo brzo može da zagori.
2. Nakon što se sjedinili papriku i luk dodajte goveđe meso i dobro sve promešajte, a zatim pržite meso par minuta. Nakon toga dodajte na kockice iseckan krompir, promešajte, dodajte so i biber po ukusu pola litra goveđe supe i pola litra paradajz sosa.
3. Jelo kuvajte oko 2h na srednjoj temperaturi uz povremeno dodavanje supe. Ali nemojte dodavati previše supe jer je ključno da višak tečnosti ispari i da gulaš postane gust sam od sebe i od krompira Pravi gulaš se nikada ne zgušnjava sa brašnom.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.

Da li je sigurno pojesti voće u kojem ste pronašli crva? Mišljenje stručnjaka će vas iznenaditi
Leti vrlo rado posežemo za voćem. Možemo birati između jagoda, malina, šljiva, trešanja, jabuka i breskvi. Međutim, ponekad možemo naići na neprijatno iznenađenje u vidu crva.

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Ovakve ćufte u paradajz sosu nikada niste jeli: Ovaj trik moraju znati sve domaćice, nećete se pokajati
Ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...
Komentari(0)