6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Svake godine domaćice se muče sa nepojedenim uskršnjim jajima, jer svi vole da se kucaju njima, ali ne i da ih pojedu.
Neretko se desi da ne znate šta ćete sa tolikim jajima posle Uskrsa, ali ukoliko se odlučite za neki od ovih recepata, imaćete ukusne poslastice za celu porodicu kojima niko neće moći da odoli:
1. Obrok salata od jaja
Možda vas zanima:

DA LI SE ZA USKRS FARBA PARAN ILI NEPARAN BROJ JAJA: Običaji nalažu da se ISPOŠTUJE OVA SIMBOLIKA
Uskrs je jadan od naših najveselijih i najsrećnijih praznika koje simbolizuje povratak Isusa Hrista u život, dok je Veliki petak hrišćanima najtužniji dan jer je Isus tada razapet na Golgoti.

Koliko USKRŠNJIH JAJA smete da pojedete? Evo šta se dešava u organizmu ukoliko preterate
Nutricionisti preporučuju koliko jaja vam je dovoljno
Možda vas zanima:

DA LI SE ZA USKRS FARBA PARAN ILI NEPARAN BROJ JAJA: Običaji nalažu da se ISPOŠTUJE OVA SIMBOLIKA
Uskrs je jadan od naših najveselijih i najsrećnijih praznika koje simbolizuje povratak Isusa Hrista u život, dok je Veliki petak hrišćanima najtužniji dan jer je Isus tada razapet na Golgoti.

Koliko USKRŠNJIH JAJA smete da pojedete? Evo šta se dešava u organizmu ukoliko preterate
Nutricionisti preporučuju koliko jaja vam je dovoljno
Možda vas zanima:

DA LI SE ZA USKRS FARBA PARAN ILI NEPARAN BROJ JAJA: Običaji nalažu da se ISPOŠTUJE OVA SIMBOLIKA
Uskrs je jadan od naših najveselijih i najsrećnijih praznika koje simbolizuje povratak Isusa Hrista u život, dok je Veliki petak hrišćanima najtužniji dan jer je Isus tada razapet na Golgoti.

Koliko USKRŠNJIH JAJA smete da pojedete? Evo šta se dešava u organizmu ukoliko preterate
Nutricionisti preporučuju koliko jaja vam je dovoljno
Sastojci: 3 kuvana jaja, 3 krompira, 1 manji crveni luk, pola veze mirođije, 4 kašike majoneza, 4 kašike jogurta, so, biber
Priprema:
Obarite krompir i isecite ga na kriške. Dok je još topao, ali ne vreo, pomešajte ga sa dresingom od majoneza i jogurta, i dobro začinite solju i biberom. Kuvana jaja iseckajte sitno, kao i luk, pa pomešajte sa krompirom i pospite mirođijom.
2. Mimoza salata
Sastojci: 150 g šunke, 150 g kačkavalja, 3 jajeta barena, 1 kisela pavlaka, 2 veća barena krompira, 150 g majoneza.
Priprema:
Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.
3. Punjena jaja
Preostala jaja možete i napuniti i to tako što ćete žumance pomešati s nekim od sledećih sastojaka.
Kombinacija 1: malo majoneza, senfa i seckane šunke
Kombinacija 2: malo pavlake ili sremskog sira, sitno seckane masline
Kombinacija 3: sitno seckani kiseli krastavčići, čajna kobasica, pomešano s krem sirom i peršunom.
4. Pikantna jaja
Sastojci: 6-8 jaja, 250 g feta sira, 1 kašika aleve paprike, 1 kašičica ljute paprike - može i manje, 1 dcl kisele pavlake, rukola
Priprema:
Jaja isecite na pola vodeći pri tom računa da se belanca ne iskidaju i da posle imate lepe "ladjice". Viljuškom usitnite feta sir, dodajte žumanca koja ste takođe usitnili, papriku i kiselu pavlaku. Ova smesa treba da je kremasta. Punite smesom jaja koristeći malu kašičicu. Ukrasite rukolom.
5. Tortilje sa filom od jaja
Sastojci: Gotove ili domaće tortilje, 4 tvrdo kuvana jaja, 150 g kuvanih krompira, 160 g majoneza, 300 g mešanog kuvanog povrća, 70 g crnog luka, 30 ml sirćeta, kisela pavlaka, čili sos, so, biber.
Priprema:
Tortilje podgrejte na tiganju ,pa ih filujte, stavite ih na tanjir i prelijte čili sosom i pavlakom.
6. Pašteta od kuvanih jaja
Sastojci: 4 kuvana jaja, 150g tunjevine, srveni luk, 1 veza peršuna.
Priprema:
Jaja iseckajte što sitnije, dodajte tunjevinu, sitno seckani luk i peršun i sve dobro izmiksajte u blenderu.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

Samo retki znaju čemu služi fioka ispod rerne: Nije za čuvanje plehova, ovo je prava svrha
Da li fioka ispod rerne služi samo za odlaganje posuđa i plehova? Možda ćete se iznenaditi kada saznate njenu pravu svrhu!

Istina o supi iz kesice: Kada ovo saznate, više je nećete skuvati
Brza, jednostavna i naizgled praktična – supa iz kesice je mnogima omiljeno rešenje kada nemaju vremena za kuvanje. Ali ono što se krije u njenom sastavu može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje, upozoravaju stručnjaci.

Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)
Recept koji vraća u detinjstvo

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
Komentari(0)