6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Svake godine domaćice se muče sa nepojedenim uskršnjim jajima, jer svi vole da se kucaju njima, ali ne i da ih pojedu.
Neretko se desi da ne znate šta ćete sa tolikim jajima posle Uskrsa, ali ukoliko se odlučite za neki od ovih recepata, imaćete ukusne poslastice za celu porodicu kojima niko neće moći da odoli:
1. Obrok salata od jaja
Možda vas zanima:

DA LI SE ZA USKRS FARBA PARAN ILI NEPARAN BROJ JAJA: Običaji nalažu da se ISPOŠTUJE OVA SIMBOLIKA
Uskrs je jadan od naših najveselijih i najsrećnijih praznika koje simbolizuje povratak Isusa Hrista u život, dok je Veliki petak hrišćanima najtužniji dan jer je Isus tada razapet na Golgoti.

Koliko USKRŠNJIH JAJA smete da pojedete? Evo šta se dešava u organizmu ukoliko preterate
Nutricionisti preporučuju koliko jaja vam je dovoljno
Možda vas zanima:

DA LI SE ZA USKRS FARBA PARAN ILI NEPARAN BROJ JAJA: Običaji nalažu da se ISPOŠTUJE OVA SIMBOLIKA
Uskrs je jadan od naših najveselijih i najsrećnijih praznika koje simbolizuje povratak Isusa Hrista u život, dok je Veliki petak hrišćanima najtužniji dan jer je Isus tada razapet na Golgoti.

Koliko USKRŠNJIH JAJA smete da pojedete? Evo šta se dešava u organizmu ukoliko preterate
Nutricionisti preporučuju koliko jaja vam je dovoljno
Možda vas zanima:

DA LI SE ZA USKRS FARBA PARAN ILI NEPARAN BROJ JAJA: Običaji nalažu da se ISPOŠTUJE OVA SIMBOLIKA
Uskrs je jadan od naših najveselijih i najsrećnijih praznika koje simbolizuje povratak Isusa Hrista u život, dok je Veliki petak hrišćanima najtužniji dan jer je Isus tada razapet na Golgoti.

Koliko USKRŠNJIH JAJA smete da pojedete? Evo šta se dešava u organizmu ukoliko preterate
Nutricionisti preporučuju koliko jaja vam je dovoljno
Sastojci: 3 kuvana jaja, 3 krompira, 1 manji crveni luk, pola veze mirođije, 4 kašike majoneza, 4 kašike jogurta, so, biber
Priprema:
Obarite krompir i isecite ga na kriške. Dok je još topao, ali ne vreo, pomešajte ga sa dresingom od majoneza i jogurta, i dobro začinite solju i biberom. Kuvana jaja iseckajte sitno, kao i luk, pa pomešajte sa krompirom i pospite mirođijom.
2. Mimoza salata
Sastojci: 150 g šunke, 150 g kačkavalja, 3 jajeta barena, 1 kisela pavlaka, 2 veća barena krompira, 150 g majoneza.
Priprema:
Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.
3. Punjena jaja
Preostala jaja možete i napuniti i to tako što ćete žumance pomešati s nekim od sledećih sastojaka.
Kombinacija 1: malo majoneza, senfa i seckane šunke
Kombinacija 2: malo pavlake ili sremskog sira, sitno seckane masline
Kombinacija 3: sitno seckani kiseli krastavčići, čajna kobasica, pomešano s krem sirom i peršunom.
4. Pikantna jaja
Sastojci: 6-8 jaja, 250 g feta sira, 1 kašika aleve paprike, 1 kašičica ljute paprike - može i manje, 1 dcl kisele pavlake, rukola
Priprema:
Jaja isecite na pola vodeći pri tom računa da se belanca ne iskidaju i da posle imate lepe "ladjice". Viljuškom usitnite feta sir, dodajte žumanca koja ste takođe usitnili, papriku i kiselu pavlaku. Ova smesa treba da je kremasta. Punite smesom jaja koristeći malu kašičicu. Ukrasite rukolom.
5. Tortilje sa filom od jaja
Sastojci: Gotove ili domaće tortilje, 4 tvrdo kuvana jaja, 150 g kuvanih krompira, 160 g majoneza, 300 g mešanog kuvanog povrća, 70 g crnog luka, 30 ml sirćeta, kisela pavlaka, čili sos, so, biber.
Priprema:
Tortilje podgrejte na tiganju ,pa ih filujte, stavite ih na tanjir i prelijte čili sosom i pavlakom.
6. Pašteta od kuvanih jaja
Sastojci: 4 kuvana jaja, 150g tunjevine, srveni luk, 1 veza peršuna.
Priprema:
Jaja iseckajte što sitnije, dodajte tunjevinu, sitno seckani luk i peršun i sve dobro izmiksajte u blenderu.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču
Komentari(0)