SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ RUM KUGLICA: Starinski kolač - naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Rum kuglice su starinski kolač bez kojeg slava ne može da prođe, a naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad

Nekima je slava prošla, a nekima tek dolazi. Kod nas se tradicija poštuje i sve domaćice se trude da taj dan sve bude savršeno.
Od ukusne srpske sarme, raznih pita, salata, pa sve do kolača.
Većinom za slavu pravimo sitne kolače, mada ima i žena koje naprave i po neku tortu.
Ono što svi gosti vole jeste da su ukusni, sočni i slasni.
Jedan takav kolal je ispred vas, a u pitanju su rum kuglice.
Lagane za pripremu, a sa tacne nestane očas posla.
Ovo su sastojci za recept:
suvo grožđe
250 g margarina
100 grama mlevenih oraha
250 grama šećera u prahu
1 čašica ruma
250 grama mlevenog keksa
1 šolja kokosovog brašna
Tu je jednostavna priprema:
Penasto umutiti margarin i šećer, dodati samleveni keks, orahe i rum. Praviti kuglice i u svaku utisnuti zrno suvog grožđa (lešnik ili badem). Gotove kuglice uvaljati u kokos ili mlevene orahe.
Ovakav kolač ćete svojim najmilijima praviti i kada nema nekog povoda.

Pastirska tajna Stare planine: Kako nastaje pravi kačkavalj
Na prostranim pašnjacima Stare planine, gde vetrovi donose miris trave i planinskih cvetova, vekovima se čuva jedna posebna tajna – kačkavalj. Ovaj sir, danas poznat širom Srbije, nekada je bio isključivo proizvod pastira koji su svoje stado izvodili na letnje ispaše i mleko pretvarali u zlatno bogatstvo koje je moglo da se sačuva tokom cele godine.

Neki je zovu carska, neki ŠPANSKA PITA, a svi se slažu – preukusna je: Najbolji recept za omiljeni doručak ili večeru
Jednostavan recept za špansku pitu osvojiće srca i stomake vaših ukućana

Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.

Kuglof koji će mirisati do kraja ulice: Mekan kao pena i ima nezaboravan ukus, ovo mu daje poseban šmek
Ukusna poslastica kojoj niko ne može odoleti.

Preukusna poslastica – bez pečenja i kuvanja fila: Recept za lažne RUSKE KAPE koji će obožavati svi ukućani
Jednostavnije se priprema od klasičnih ruskih kapa, a ukus je podjednako božanstven
Komentari(0)