SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ RUM KUGLICA: Starinski kolač - naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Rum kuglice su starinski kolač bez kojeg slava ne može da prođe, a naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Nekima je slava prošla, a nekima tek dolazi. Kod nas se tradicija poštuje i sve domaćice se trude da taj dan sve bude savršeno.
Od ukusne srpske sarme, raznih pita, salata, pa sve do kolača.
Većinom za slavu pravimo sitne kolače, mada ima i žena koje naprave i po neku tortu.
Ono što svi gosti vole jeste da su ukusni, sočni i slasni.
Jedan takav kolal je ispred vas, a u pitanju su rum kuglice.
Lagane za pripremu, a sa tacne nestane očas posla.
Ovo su sastojci za recept:
suvo grožđe
250 g margarina
100 grama mlevenih oraha
250 grama šećera u prahu
1 čašica ruma
250 grama mlevenog keksa
1 šolja kokosovog brašna
Tu je jednostavna priprema:
Penasto umutiti margarin i šećer, dodati samleveni keks, orahe i rum. Praviti kuglice i u svaku utisnuti zrno suvog grožđa (lešnik ili badem). Gotove kuglice uvaljati u kokos ili mlevene orahe.
Ovakav kolač ćete svojim najmilijima praviti i kada nema nekog povoda.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Komentari(0)