SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ RUM KUGLICA: Starinski kolač - naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Rum kuglice su starinski kolač bez kojeg slava ne može da prođe, a naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad

Nekima je slava prošla, a nekima tek dolazi. Kod nas se tradicija poštuje i sve domaćice se trude da taj dan sve bude savršeno.
Od ukusne srpske sarme, raznih pita, salata, pa sve do kolača.
Većinom za slavu pravimo sitne kolače, mada ima i žena koje naprave i po neku tortu.
Ono što svi gosti vole jeste da su ukusni, sočni i slasni.
Jedan takav kolal je ispred vas, a u pitanju su rum kuglice.
Lagane za pripremu, a sa tacne nestane očas posla.
Ovo su sastojci za recept:
suvo grožđe
250 g margarina
100 grama mlevenih oraha
250 grama šećera u prahu
1 čašica ruma
250 grama mlevenog keksa
1 šolja kokosovog brašna
Tu je jednostavna priprema:
Penasto umutiti margarin i šećer, dodati samleveni keks, orahe i rum. Praviti kuglice i u svaku utisnuti zrno suvog grožđa (lešnik ili badem). Gotove kuglice uvaljati u kokos ili mlevene orahe.
Ovakav kolač ćete svojim najmilijima praviti i kada nema nekog povoda.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)