SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ RUM KUGLICA: Starinski kolač - naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Rum kuglice su starinski kolač bez kojeg slava ne može da prođe, a naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad

Nekima je slava prošla, a nekima tek dolazi. Kod nas se tradicija poštuje i sve domaćice se trude da taj dan sve bude savršeno.
Od ukusne srpske sarme, raznih pita, salata, pa sve do kolača.
Većinom za slavu pravimo sitne kolače, mada ima i žena koje naprave i po neku tortu.
Ono što svi gosti vole jeste da su ukusni, sočni i slasni.
Jedan takav kolal je ispred vas, a u pitanju su rum kuglice.
Lagane za pripremu, a sa tacne nestane očas posla.
Ovo su sastojci za recept:
suvo grožđe
250 g margarina
100 grama mlevenih oraha
250 grama šećera u prahu
1 čašica ruma
250 grama mlevenog keksa
1 šolja kokosovog brašna
Tu je jednostavna priprema:
Penasto umutiti margarin i šećer, dodati samleveni keks, orahe i rum. Praviti kuglice i u svaku utisnuti zrno suvog grožđa (lešnik ili badem). Gotove kuglice uvaljati u kokos ili mlevene orahe.
Ovakav kolač ćete svojim najmilijima praviti i kada nema nekog povoda.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)